Prijs koopwoningen verder gestegen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Uit onderzoek door CBS en Kadaster naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen is gebleken dat de licht stijgende trend van de prijzen aanhoudt.

Die trend zette sinds de zomer van 2013 in. Afgelopen maand waren de Nederlandse koophuizen gemiddeld 2,7 procent duurder dan een jaar eerder.

Aantal woningverkopen flink gestegen
Het Kadaster bracht afgelopen dinsdag al naar buiten dat het in juli 18.422 verkochte woningen registreerde. Dat is bijna 33 procent meer dan in juli 2014. In de eerste zeven maanden van 2015 zijn er 93.671 woningen verkocht. Dat is bijna 22 procent meer dan een jaar eerder.

Aan het einde van het tweede kwartaal lagen de prijzen van bestaande particuliere koopwoningen in Limburg 1,6 procent hoger dan een jaar eerder. Voor Nederland was dat 2,5 procent. Het aantal in Limburg verkochte woningen lag 22,5 procent hoger dan in het tweede kwartaal van 2014.

De animatie huizenmarkt in beeld toont de regionale ontwikkeling van de verkoopprijzen per kwartaal en transacties van bestaande koopwoningen.

Cookieinstellingen