Zondagmiddag Culturele Stoet in Berg a/d Maas

Oogstkoningin 2015 Saskia Tolen
Oogstkoningin 2015 Saskia Tolen
Foto: Stichting Oogstdankfeest

Op zondag 23 augustus, de voorlaatste zondag van de schoolvakanties, trekt de jaarlijkse culturele stoet door Berg aan de Maas.

En zoals zoveel culturele activiteiten dit jaar staat ook de culturele stoet van de Oogstdankfeesten in het teken van het Jaar van de Mijnen. Het thema van de praalwagens is Mijngeschiedenis en Mijncultuur. Zeer velen hebben bij de mijnen en het mijnleven een eigen gedachte en beleving.

Deze culturele stoet neemt de bezoeker niet alleen mee terug in het mijnverleden maar kijkt ook naar het heden. Wat hebben de mijnen betekend in de ontwikkeling van Limburg en in het hier en nu? Met 12 praalwagens, ondersteund door spel, dans en muziek wordt de bezoeker op een op sommige momenten traditionele wijze, maar vooral in een eigentijds en modern jasje, meegenomen in een bijzondere periode van de Limburgse geschiedenis en cultuur.

De stoet begint om 14:00 uur en toont de toeschouwers de wereld van de eerste mijnen, het leven en vrije tijd van de mijnwerker, de sluiting van de mijnen, de mijnwerkers met verschillende nationaliteiten, nieuwe producten en vervangende werkgelegenheid.

Het sluitstuk van de stoet is de praalwagen met daarop Oogstkoningin 2015 Saskia Tolen.

Immaterieel Cultureel Erfgoed
De Oogstdankfeesten zijn een cultureel, uniek en eigentijds evenement, dat sinds jaar en dag grote bekendheid geniet in de (eu)regio. Dit heeft begin 2015 geresulteerd in plaatsing op de Nationale Inventaris van Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Cookieinstellingen