Drie dagen muziek, kunst en cultuur in festivaltent

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Van vrijdag 28 augustus tot en met zondag 30 augustus staat de grote festivaltent aan de Haspelsestraat in het teken van muziek, kunst en cultuur.

Tijdens deze editie van het jaarlijks terugkerende Sint Rosa Festival vinden optredens plaats van Rondé, Douwe Bob, Jett Rebel, Joris Linssen en Caramba, 30 jaar Rowwen Hèze & Friends, Mo Jones Big Band en de Janse Bagge Bend.

Muziek, kunst en cultuur
Op het festivalprogramma staat naast muziek ook kunst en cultuur. Zo is er voor kinderen een nostalgische kermis. Verder is er een kunstmarkt, straattheater en Sirk Zanzara. De titel van de circusvoorstelling van Sirk Zanzara is dit jaar ‘Alla Komedie’ (gratis te bezoeken).

Programma
Vrijdagavond start in de grote festivaltent de alternatieve rockgroep Speak o’Freaky. De band Rondé, Douwe Bob en Jett Rebel maken het feest op vrijdag compleet. Zaterdagavond brengt Joris Linssen & Caramba Nederlandstalige muziek met een vleugje Mexico mee naar de binnenstad. Hierna is het de beurt aan 30 jaar Rowwen Hèze & friends. De band wordt bijgestaan door bijzondere gasten.

Zondag zijn er optredens van een aantal bigbands, waaronder The SLIM VITZkids en Mo Jones Big Band. De Janse Bagge Bend sluit traditioneel de zondag af. Daaromheen is een randprogramma samengesteld met de titel Local Heroes & Food, met diverse eetkraampjes en optredens van lokaal muzikaal en danstalent.

De drie dagen muziek en cultuur krijgen maandag een kolderieke toegift in de vorm van de Rosa Buutekolder in de circustent van Zanzara in de Ursulinentuin.

Entree
De entree op vrijdag en zaterdag is €15 (exclusief servicekosten). Zondagmiddag is de toegang gratis. De tickets voor Rosa Buutekolder op maandag 31 augustus worden verkocht via Hendriks Mode aan de Rijksweg Noord 22 in Sittard, 046-4515656. Tickets €10.

Kijk voor het complete programma en de kaartverkoop via www.sintrosa.nl.

Cookieinstellingen