Café Dug Out blijft voorlopig dicht

Foto: VWAmFot [CC BY-SA 3.0]

Het verzoek van de uitbaatster van café Dug Out aan de Romeinenstraat in Sittard voor een voorlopige voorziening tegen het intrekken van de vergunningen door burgemeester Cox is afgewezen.

​De voorzieningenrechter vindt dat de burgemeester van Sittard-Geleen zich op het standpunt mocht stellen dat de gewelddadige gebeurtenissen in en rond het café op 7 mei 2015 tussen leden van motorclubs een ernstige verstoring van de openbare orde waren.

Op die dag vielen leden van MC Bndidos de in café Dug Out aanwezige leden van de Red Devils, een supportclub van de Hells Angels aan. De partner van de uitbaatster van het café is inmiddels lid van de Hells Angels. Hij wordt ervan verdacht tijdens die knokpartij een schot te hebben gelost.

Naar aanleiding van deze gebeurtenissen heeft burgemeester Cox het café drie maanden gesloten en vervolgens heeft hij de drank- en horecavergunning ingetrokken. Die beslissing was reden voor de uitbaatster om een kort geding tegen die beslissing aan te spannen.

Volgens de rechter is ook voor de toekomst de vrees gerechtvaardigd dat de openbare orde gevaar loopt. De burgemeester heeft de vergunningen voor het café daarom kunnen intrekken. Het gevolg van de uitspraak is dat het café voorlopig dicht blijft.

Dossier: Motorclubs
Cookieinstellingen