Bedrijfs Brandweer Born overbrugt aanrijtijd hulpdiensten

Foto: Bedrijfs Brandweer Born

De aanrijtijd van hulpdiensten als brandweer en ambulance bedraagt gemiddeld zo’n 10 minuten. Bij veel incidenten kan direct hulp bieden binnen die eerste 10 minuten vaak grote problemen voorkomen.

Thei Speetjens start met Bedrijfs Brandweer Born met een uniek veiligheidsconcept, dat inzet op overbrugging van de aanrijtijd van huldiensten. De ex-brandweermedewerker van DSM (27 jaar ervaring) biedt met Bedrijfs Brandweer Born direct hulp bij incidenten, bedrijfsongevallen en andere calamiteiten die zich voordoen bij bedrijven die zijn gevestigd op de industrieterreinen van Holtum, Buchten en Born. Ook bedrijven in Obbicht en Grevenbicht kunnen een beroep op Bedrijfs Brandweer Born doen.

Speetjens geeft duidelijk aan dat het hier gaat om een belangrijke aanvullende dienst en niet om een alternatief voor de reguliere hulpdiensten. “Bij een calamiteit telt elke seconde! Niet alleen bij brand, maar zeker ook bij andere incidenten zoals een bedrijfsongeval. Wist u dat overheidshulpdiensten er overdag, gemiddeld zo’n 10 minuten over doen, voordat zij daadwerkelijk hulp kunnen bieden bij een ongeval of brand? Kostbare tijd gaat verloren! Terwijl dit nu juist die minuten zijn, die het verschil kunnen maken tussen een bedrijfspand redden of het volledig afbranden ervan. En dan hebben we het nog niet eens over het redden van levens.”

Snelheid is van levensbelang!
“Voor ondernemingen is het daarom van groot belang om sneller, geholpen te worden bij een calamiteit. De inzet van een eigen bedrijfsbrandweer is in praktijksituaties aantoonbaar al vele malen uiterst effectief gebleken in het redden van mensenlevens en het veilig stellen van de bedrijfscontinuïteit. Juist doordat een eigen bedrijfsbrandweer zeer snel (binnen de eerste cruciale 6 minuten) die specialistische en professionele hulp kan bieden die nodig is, om erger te voorkomen.”

In principe kan elk bedrijf zijn eigen bedrijfsbrandweer oprichten, maar dat is uit kostenoverwegingen meestal niet haalbaar. Speetjens biedt daarvoor met de oprichting van de collectieve Bedrijfs Brandweer Born een oplossing. Bedrijfsbrandweerdiensten worden bereikbaar voor alle bedrijven uit Born en omgeving. Speetjens beschikt over een compleet voor spoed ingericht bedrijfsbrandweervoertuig, dat niet alleen uitrukt bij brand, maar ook bij medische incidenten, voor crisismanagement en schadepreventie.

Bedrijven en instellingen uit Born en omstreken, zowel groot als klein kunnen zich nu aansluiten bij de collectieve Bedrijfs Brandweer Born.

Bedrijfs Brandweer Born kan ook een rol spelen in periodieke BHV-oefeningen en zorgt dan bijvoorbeeld voor begeleiding van een oefening en het beschikbaar stellen van Lotus-slachtoffers.

Cookieinstellingen