Culinaire ontdekkingsreis door historisch Sittard

Foto: VVV Sittard

De Sittardse binnenstad staat deze winter weer helemaal in het teken van Wèntjerdruim en van de Amuse Tocht Sittard, een sprookjesachtige culinaire ontdekkingsreis door de historische binnenstad van Sittard.

Tijdens de Amuse tocht Sittard, bestaande uit twee routes, wandelt u door de historische binnenstad en verwennen de deelnemende horecagelegenheden elke gast met speciale winteramuses. Met wie onderneemt ú dit jaar de Amuse Tocht Sittard tussen 11 december en 3 januari?

Ontdek al wandelend de winterse droomwereld op de speciaal verlichte markt in de historische binnenstad. Versierde gevels, winterbomen, de romantiek van de ijsbaan; u vindt ze vanaf 11 december allemaal op beide Amuse Tocht Sittard routes. Laat u verrassen door talloze bezienswaardigheden zoals de stadswallen en de Kollenberg en de culinaire versnaperingen die de binnenstad u in deze periode te bieden heeft.

De prijs van de Amuse Tocht Sittard bedraagt € 9,95 per persoon. Hiervoor ontvangt u een routekaart met uitgebreide toelichting over de bezienswaardigheden die u onderweg tegenkomt. Bij de routebeschrijving ontvangt u 4 coupons voor de amuses bij de deelnemende horecagelegenheden.

De routes
Route A
Route A kunt u volgen van 11 december 2015 tot en met 3 januari 2016 tussen 14:00 en 20:00 uur en op 24 en 31 december tussen 14:00 en 17:00 uur. Deze route kan niet worden gevolgd op de maandagen en op 25 en 26 december en 1 januari.

Locaties:

  • start bij Luna Eten & Drinken
  • Café Schtad Zitterd
  • Kafee de Kup &
  • Kloosterhotel MERICI

» Direct kaartjes bestellen voor route A

Route B
Route B kunt u dagelijks volgen van 11 december 2015 tot en met 3 januari 2016 tussen 14:00 en 20:00 uur en op 24 en 31 december tussen 14:00 en 17:00 uur. Deze route kan niet worden gevolgd op 25 december en op 1 januari.

Locaties:

  • start bij Kloosterhotel MERICI
  • Café Ich en Dich
  • Café Dwaesj &
  • De Limbourg

» Direct kaartjes bestellen voor route B

Speciale Kindermiddag op woensdag 23 en 30 december
Op woensdag 23 en 30 december wordt de Amuse Tocht Sittard omgetoverd tot een kindermiddag. Kinderen tot en met 12 jaar lopen dan gratis met hun ouders de Amuse Tocht Sittard mee. Bij de start vanaf de VVV Limburg Winkel ontvangen ze een leuke ‘goodie-bag’ en ook de horeca-ondernemers hebben speciaal deze dag iets extra’s voor de kinderen in petto.

Bestel nu uw Amuse Tocht Sittard kaarten
U kunt de Amuse Tocht Sittard wandeling zonder reservering dagelijks lopen vanaf 11 december tot en met 3 januari tussen 14:00 en 20:00 uur. Alleen route A heeft een rustdag op maandag. Op 25 en 26 december en 1 januari is het helaas niet mogelijk om de Amuse Tocht te lopen. Route B is wel mogelijk op 26 december.

De tocht is van maandag tot en met zaterdag en op zondag 13 en 20 december te koop bij de VVV Limburg Winkel aan de Rosmolenstraat 2 in Sittard, bij de overige VVV Limburg Winkels of via de webshop www.limburgwinkel.nl. Ook bij Kloosterhotel MERICI (Oude Markt 25 Sittard) kunt u terecht voor kaarten. Voor meer informatie kunt u ook bellen met 0900-555 9798 (1 euro per gesprek) of e-mailen naar [email protected].

Een compleet overzicht van alle winterse activiteiten is te vinden op www.kerstinzuidlimburg.nl of www.wentjerdruim.nl.

Cookieinstellingen