Sterrenfonds en bioscopen organiseerden Sinterklaasfeest

Foto: CC0

Ruim 12.000 gasten die op of onder de armoedegrens leven, waarvan zo’n 8.500 kinderen, waren zaterdag 28 november 2015 tegelijkertijd in 25 Pathé- , Foroxity- en Movie Unlimited bioscopen onderdeel van het grootste Sinterklaasfeest ooit.

Dankzij ruim 700 vrijwilligers, 25 Sinterklazen en een veelvoud aan Pieten is voor de vierde keer het jaarlijkse Sterrenfonds Sintfeest georganiseerd.

Platform31, kenniscentrum voor stedelijke en regionale ontwikkeling uit Den Haag, becijferde in 2014 dat inmiddels ruim 600.000 kinderen in Nederland in armoede leven, minimaal 1 op de 8 kinderen. Kinderen die in dezelfde Sint geloven als hun leeftijdsgenootjes, maar die geen cadeautje in hun schoen vinden en op school niet kunnen vertellen wat de Goedheiligman hen heeft gebracht…

Door het Sterrenfonds Sintfeest voor gezinnen in armoede met kinderen in de gelovige leeftijd, is Sinterklaas dit jaar hun huisje niet voorbij gegaan.

Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd van 0 tot 16 jaar te ondersteunen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn,hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven.

» Sterrenfonds

Cookieinstellingen