Terug naar vroeger met dementerende ouderen

Foto: Zuyd Hogeschool

Een projectgroep van de opleiding People and Business Management aan Zuyd Hogeschool in Sittard heeft vorige week een Limburgse middag verzorgd voor dementerende ouderen in Zuyderland Zorgcentrum Zilverlinde in Geleen.

Romy Cloos, Loes Derks, Manon Haenen, Rachel Thijssen en Anouk Veenstra en organiseerden deze middag als projectgroep binnen de minor Persoonlijk Leiderschap.

Tijdens de Limburgse middag werden de mensen mee terug genomen in de geschiedenis. De middag werd een reis door de tijd met een vertoning van historische foto’s van de markt in Geleen, winkels die er vroeger waren, oude verhuiswagens en bussen, de opkomst en de sluiting van Staatsmijn Maurits, Pinkpop in het Burgemeester Damenpark.

De studenten hadden ook enkele oude apparaten meegenomen, zoals een olielamp, een oude mijnlamp, een ouderwetse strijkbout, een Singer naaimachine en een fles Eau de Cologne 4711, want oOok geuren maken herinneringen los.

Tijdens de fotovoorstelling en na de vertoning van een oude uitzending van L1 over de geschiedenis van Geleen gingen de studenten in gesprek met de ouderen, waarbij veel herinneringen van vroeger werden opgehaald. Hierdoor voelden de ouderen zich en vertelden over hun verleden. Ze gingen als het ware terug in de tijd.

De middag werd afgesloten met hapjes, vlaai en Limburgse muziek.

De studenten danken Zuyderland Zorgcentrum Zilverlinde voor de prettige samenwerking en Jumbo W. Hesselberth vvoor de sponsoring van de vlaai.

Cookieinstellingen