Start Up Event Zuyd inspireert tot ondernemerschap

Havikstraat
Havikstraat
Foto: Zuyd Hogeschool

Studenten inspireren tot ondernemerschap en een beeld schetsen van ondernemende initiatieven en organisaties in de regio: dat is het doel van het Start Up Event van Zuyd Hogeschool in Sittard.

Het event wordt op donderdag 3 maart gehouden aan de Havikstraat 5 in Sittard en wordt georganiseerd door de opleidingen Commercieel Management, Financieel Management en People and Business Management in samenwerking met het Valorisatieprogramma van Zuyd Hogeschool.

Ondernemerschap – zowel de ondernemende houding als het starten van een eigen bedrijf – is wat Zuyd Hogeschool bij haar studenten wil stimuleren middels dit Start Up Event. Maar ook ondernemers doen daarbij veel inspiratie op! Voor hen is dit een uitgelezen mogelijkheid om een dag lang kansen te herkennen en tegelijk kennis te maken met hun medewerkers van morgen.

Het Start Up event heeft een bruisend en gevarieerd programma. Hoogtepunten van de dag zijn vier topsprekers met toonaangevende en inspirerende lezingen over hun vakgebied, verteld vanuit hun eigen ervaring. Een van deze topsprekers is Richard van Hooijdonk, de meest gevraagde trendwatcher van 2015.

Verder vindt tijdens Start Up de zinderende finale van de YEZ (Young Entrepreneurs Zuyd) Award plaats, de competitie voor het meest kansrijke idee van studenten/recent afgestudeerden van Zuyd. Hét moment van de waarheid waar deze ondernemers in spé vijf maanden naar toe hebben gewerkt met behulp van coaches, workshops en trainingen.

Daarnaast zijn er meer dan vijftig andere sessies waarin studenten kennis maken met een grote verscheidenheid aan organisaties, geïnspireerd raken door verhalen van ervaren en startende ondernemers, bijgepraat worden over de laatste ontwikkelingen rondom ondernemerschap, zelf in de schoenen van een ondernemer stappen of aan hun ondernemersvaardigheden kunnen werken. Tevens zullen bedrijven hun stagemogelijkheden aan studenten presenteren middels het netwerkevent. Eén van de meest aansprekende stages daarbij is misschien wel om een half jaar mee te lopen met de CEO van een landelijke dienstverlener binnen de financiële sector, inclusief een eigen leaseauto!

Tijdens het Start Up event krijgen zowel studenten als ook de warme relaties van Zuyd Hogeschool een goed beeld van ondernemerschap anno 2016 en worden ze aangezet om zelf kansen te herkennen én te pakken. Tot slot is het ook een mooie gelegenheid om nieuwe contacten op te doen en een begin te maken met ondernemen. Pak die kans: Start Up!

» Meer informatie over Zuyd Hogeschool

Cookieinstellingen