Kanon van ’t Balkon: puur Vastelaovend

Op zaterdag 6 februari organiseert sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje voor de dertiende keer in successie ’t Kanón van ’t Balkón. Een urenlange gevarieerde artiestenparade, opnieuw gepresenteerd door Wim Clerx en Maurice Gorissen, loodst Sittard de drie dolle dagen in.

Vanaf 17:00 uur tot even na middernacht doet het feeërieke balkon van het historische pand De Kroon aan de Sittardse Markt weer dienst als podium voor een keur aan artiesten. Voor warenhuis V&D is een tweede podium gebouwd. De succesformule, veel regionale artiesten en bekende toppers van buiten Sittard, blijft gehandhaafd. Al jaren genieten vastelaovesvierders uit de hele provincie en de euregio van een unieke sfeer. Die is eigenlijk nauwelijks te beschrijven. Als je tussen de mensen staat, beleef je vastelaovend in de puurste vorm! Dit komt mede door de vele speciale lichteffecten, ballonen, confettikanonnen, vlaggen, de historische gevels en de donkere hemel. Talloze verrassingen staan garant voor een unieke beleving van de eeuwenoude Sittardse vastelaovend!

’t Kanönke
Het programma start opnieuw met ’t Kanönke, de junior editie, speciaal voor en door kinderen. Diverse basisscholen, waaronder de Sjtadssjool en Leijenbroek, verzorgen een optreden. Ook Niels Sievers, de nummers 1 tot en met 3 van KVL en TVK en de Zittesje kènjerkapel zijn van de partij. De lijst is langer. Benieuwd? Zorg dat je er bij bent en je hoort welke artiesten Fieny en Roy Moerskofski aankondigen.

Even na 19:00 uur start de artiestenparade. Regionale artiesten uit omliggende kerkdorpen en buurten worden afgewisseld met optredens van bijvoorbeeld Kölsch Platt, Big Benny, Beppie Kraft, Misj Masj, Cyrille Niël en Marotte-cd-artiesten. Daarnaast de LVK-finalisten René Dirkx, Irene Lardy, Paul-Jean Jessen, Katja en de Geliënde. Ook LKZH-winnaar 2015 Jongk Geweldj verzorgt een optreden. Daarnaast ook nog jeugdige talenten als Suze & Larissa en Kelly van de Lump.

Het officiële startschot voor de Sittardse vastelaovend wordt gegeven door stadsprins Sander I van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd om elf minuten over elf uur en gaat gepaard met heel veel confetti, een lichtspektakel en andere showelementen. Ook dit jaar overhandigt burgemeester Sjraar Cox onmiddellijk hierna de sleutel van de stad aan de stadsprins. De eerste burger vertrouwt daarmee de macht over de stad toe aan Sander van Goethem. Het afsluitend concert van Mit de Trööt in de Gööt laat het publiek sjoenkelen en swingen tegelijkertijd. In het programma zitten uiteraard nog de nodige verrassingen.

Het evenement neemt een prominente plek in binnen het programma van de ‘Zittesje vastelaoves-6-daagse’, waarvan alle activiteiten gratis toegankelijk zijn. Echter elke activiteit kent een andere opzet en stelt andere eisen aan veiligheid. Dit betekent dat de markt voor deze activiteit is afgesloten. Er zijn twee ingangen, aan de Limbrichterstraat en aan de Paardestraat. Vol is vol. En het is niet toegestaan bolderkarren, eigen drank e.d. mee te nemen. Bij de entree wordt controle uitgevoerd.

Voor de laatste nieuwtjes volg je het evenement via Twitter: @KanonBalkon of Facebook Kanon van het Balkon.

Cookieinstellingen