Paashazen in Kasteelpark Born

Pasen is de tijd van eieren en jonge dieren. De pauwen zijn volop aan het pronken met hun mooie veren om indruk te maken op de vrouwtjes. De zwarte zwaan heeft haar eerste nest gemaakt en bij de moeflons is het eerste lammetje geboren.

Al wandelend kun je genieten van een geel tapijt van speenkruid, dovenetels en narcissen. Volop voorjaar!

Pasen
Op Paasmaandag 28 maart komen de paashazen weer eieren uitdelen in het Kasteelpark. Vanaf 13:00 uur lopen ze regelmatig een rondje door het park met hun mandjes met gekleurde eieren. Met plezier delen ze deze feestelijke eieren uit aan de bezoekers (zolang de voorraad strekt) en gaan ook graag met de kinderen op de foto.

Bij de knutseltafel kunnen kinderen een mooie paasversiering maken. Ook kan er een kijkje worden genomen bij de eierverzameling van het kasteelpark: van kleine zebravinkeitjes tot grote nandoe-eieren. Weet jij welke vogel welk ei heeft gelegd?

Opening uilenverblijf
In de wintermaanden zijn de oude uilenverblijven vernieuwd. De verblijven zijn ongeveer 5x zo groot geworden! Veel meer ruimte voor de uilen om hun vleugels uit te slaan, overdekte zitstokken en een groot nachthok. De kerkuilen hebben zelfs een echte kerktoren met kerkklok gekregen! Ook zijn er nieuwe bewoners bijgekomen: twee Laplanduilen. Op Tweede Paasdag om 14:00 uur worden de verblijven officieel geopend.

Nieuwe speeltoestel
Midden in het park ligt de grote speeltuin ’t Aepke. De speeltuin ligt naast het terras, zodat de ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen, een zandkasteel bouwen of springen op de grote airtrampoline! Voor de oudere klimapen is er een geweldig nieuw speeltoestel met volop uitdagingen gekomen. Ook aan de kleine klimaapjes is gedacht. Voor hen is er een nieuw klimtoestel met glijbaan in de zandbak

Kriebelhuis is open
Met Pasten gaat ook het Kriebelhuis weer open voor publiek. Bewonder de diverse soorten wandelende takken, vergaap je aan de grote leguanen en krijg kippevel van de harige vogelspinnen.

Openingstijden
Het Kasteelpark is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De entree is € 6,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen. Aan de kassa zijn voerzakjes te koop waarmee je onder meer de schapen kunt voeren. Ook de grote vissen uit de kasteelgracht zijn dol op dit voer.

Jaarkaart
Een bezoek aan Kasteelpark Born is genieten voor jong en oud: kijken naar de dieren, wandelen onder de oude bomen, geiten aaien op de kinderboerderij, lekker ravotten op de speeltoestellen of een kopje koffie drinken op het terras. Met een jaarkaart kunt u regelmatig genieten van ons mooie park. Jaarkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Kinderen betalen € 18,00 en volwassenen € 25,00.

» meer informatie

Cookieinstellingen