Soms werkt het weer niet mee

Foto: HH

Ofschoon het weer niet echt meewerkte presenteerden de Meiden van Sittard zaterdagmiddag op de Markt van Sittard de eerste leenparaplu aan wethouder Noël Lebens.

De Meiden, een achttiental vrouwelijke zelfstandige ondernemers die een winkel of horecazaak runnen in het centrum van Sittard, hebben bij wijze van service aan hun klanten besloten om een flink aantal leenparaplu’s in omloop te brengen. Het initiatief werd de afgelopen dagen al onder de aandacht gebracht met een guerilla-marketingactie met ijsparapluutjes.

Klantvriendelijkheid en vertrouwen

Het idee is dat klanten, die tijdens een bezoek aan het winkelcentrum in het hart van de stad worden overvallen door een regenbui en geen paraplu bij zich hebben, gratis een paraplu van de Meiden van Sittard kunnen lenen. “De Meiden vertrouwen hun klanten zoals klanten ook de Meiden kunnen vertrouwen. We weten dat de leenparaplu’s altijd hun weg terug naar de Meiden zullen vinden,” zegt voorzitter Sandra Nohlmans.

Het idee voor het ter beschikking stellen van leenparaplu’s is ontstaan omdat tijdens regenachtige dagen altijd paraplu’s van klanten in de winkels van de Meiden achterblijven. Mensen vergeten nogal snel dat ze een paraplu bij zich hadden. Die paraplu’s worden dan weer uitgeleend aan klanten die plotseling overvallen worden door een bui, met het verzoek om hem de volgende keer weer mee naar de winkel te nemen. Het leek de Meiden dan ook een goed idee om zelf herkenbare leenparaplu’s ter beschikking te stellen.

Deze bijzonder klantvriendelijke service heeft ook de steun van de Gemeente Sittard-Geleen. En wie een Meidenparaplu wil hebben in plaats van er een te lenen kan die voor 10 euro in elke winkel van de Meiden van Sittard aanschaffen. Die koop-paraplu heeft uiteraard géén leenstempel.

De paraplu’s zijn te leen en te koop bij Jewel, Stoerenzo, Benja Mode, Hotel Merici, Socks & Socky, Mooi in Sittard, Werkaandewinkel, Café Schtad Zitterd, Nouvo Wilco Fashion, Vonja XL, Sam + Sara, Wollstreet, Kafee de Kup, Bidoll Fashion, Ankie’s Garden, Creëer Damesmode, Flow’s Boekensteun en Bormans Modeschoenen.

Leenparaplu's Meiden van Sittard

Cookieinstellingen