BS De Springplank in Geleen heeft eigen schoolbieb

Afgelopen week opende basisschool De Springplank in Geleen in het bijzijn van wethouder Bert Kamphuis haar eigen schoolbibliotheek: de Leesplank.

De naam voor de schoolbieb werd verzonnen door Larissa Huskens uit groep 8. De Leesplank is tot stand gekomen op initiatief van en de nodige inspanningen door een werkgroep, bestaande uit een aantal leerkrachten en moeders van de scholieren. “Deelname aan de wensboom van Ikea leidde zelfs tot sponsoring van het Bieb-project. De bieb heeft van Ikea met boekenkasten, tapijten, knuffels en boeken een fantastisch cadeau gekregen.”

“Buiten dat de school het heel erg belangrijk vindt dat de kinderen het technisch lezen goed onder de knie krijgen, willen we dat kinderen ook heel graag lezen omdat het een hele nieuwe wereld voor hen opent. Lezen vergroot hun algemene kennis, ze kunnen er – als ze die hebben – hun eigen problemen even mee vergeten en het vergroot hun fantasie. Eigenlijk zou je kunnen stellen dat lezen hun leven kan verrijken en verbeteren en betere kansen voor hun toekomst schept,” zegt Chantalle Leinders, leerkracht van groep 5/6.

“Helaas heeft onze school niet de financiële middelen om mee te doen aan een project waarbij je op school een soort dependance krijgt van de gemeentelijke bibliotheek. Dit heeft ertoe geleid dat een tweetal ouders met het idee is gekomen zelf een bibliotheek op school te maken. Wij als leerkrachten waren hier heel enthousiast over, zo enthousiast dat zelfs een leerkracht die met pensioen is, hiermee aan de slag is gegaan.”

En met succes: het resultaat mag gezien worden! Iedereen is laaiend enthousiast en erg gelukkig met de eigen schoolbibliotheek.

schoolbieb-leesplank-springplank-2

Cookieinstellingen