Nog geen opvolger voor VVD-raadslid Pieters

Foto: SGN

Het enige VVD-raadslid in de gemeenteraad van Sittard-Geleen, Jan Willem Pieters, heeft eind maart vanwege persoonlijke omstandigheden zijn raadszetel ter beschikking gesteld.

Die omstandigheden hebben hem gedurende een langere periode belemmerd om zijn rol als gemeenteraadslid en fractievoorzitter op te pakken. Vanwege zijn vertrek behoort, conform de Kieswet, de vrijgekomen zetel nu toe aan mevrouw Moltmaker-Brinkhuizen, die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 tweede op de kieslijst van de VVD stond.

Op haar website laat de VVD afdeling Sittard-Geleen weten dat er inmiddels binnen de VVD diverse vernieuwingen plaats hebben gevonden. Zo is er een nagenoeg nieuw bestuur en zijn er diverse nieuwe leden. Binnen het huidige bestuur, de actieve leden en de fractie blijkt nu onvoldoende draagvlak voor invulling van de VVD-raadszetel door mevrouw Moltmaker-Brinkhuizen. De Algemene Ledenvergadering van de afdeling Sittard-Geleen heeft zich daar op 22 april 2016 tegen uitgesproken.

“Wij betreuren deze gang van zaken voor onze kiezers, maar zullen er alles aan doen om bij de volgende verkiezingen een partij te zijn die door de liberale kiezers wordt herkend en waar een vertegenwoordiging is die kenmerkend is voor de VVD”, zo meldt men.

Mevrouw Moltmaker-Brinkhuizen heeft aangegeven nog niet te kunnen reageren.

Cookieinstellingen