Orgelconcert door Gert van Hoef

Foto: Gert van Hoef

Op zondag 26 juni vindt om 15:00 uur in de Sint Martinuskerk in Oud-Stein een orgelconcert plaats. Klavieren en registers worden dan bediend door de bekende jonge organist Gert van Hoef.

Gert van Hoef (17 juni 1994) ontdekte het orgel op 13-jarige leeftijd. Al snel bleek dat hij over meer dan gemiddelde aanleg beschikte. Na orgellessen gehad te hebben en deelnemer geweest te zijn aan verschillende concoursen (waarbij Gert prijzen heeft gewonnen), studeert hij sinds september 2013 hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Naast zijn conservatoriumstudie geeft hij inmiddels veel concerten door het gehele land. Gert heeft medewerking verleend aan verschillende CD- en DVD-opnames. In augustus 2015 gaf hij met veel succes zijn eerste buitenlandse concerten in Stoke-on-Trent en Londen.

U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar het orgelconcert! De toegang tot het concert is gratis, maar de Stichting Behoud Franse Klooster uit Sittard vraagt een vrije gave ten bate van de restauratie van het Verschueren-pijporgel uit de voormalige kapel van het Franse Klooster in Sittard welke door brand zware schade heeft opgelopen. De stichting heeft zich ten doel gesteld het pijporgel terug te plaatsen in de gemeenschap van de Westelijke Mijnstreek om hiermee nog meer elan te geven aan de orgelcultuur.

Cookieinstellingen