Facet op locatie met het Huis van Bernarda Alba

Na jarenlang voorstellingen gemaakt te hebben in theater Karroessel gaat Speelgroep Facet voor een keertje vreemd!

De nieuwe voorstelling wordt gespeeld in de prachtige schuur van Paul en Eveline Damoiseaux in Neerbeek.

Spelen op locatie was een langgekoesterde wens van Facet, maar ook eentje die je niet een-twee-drie verwezenlijkt. “Voordat je een regisseur vindt, die zo gek is om dit avontuur met ons aan te gaan en voordat je een geschikte locatie hebt, ben je snel weer een jaar verder. Maar Jos Jonkers durfde het aan. En Paul en Eveline Damoiseaux stelden hun schuur ter beschikking,” zegt Daniëlle Lieven, een van de actrices van Facet.

Er is gezorgd voor goede zitplaatsen voor het publiek en er kan een drankje worden gedronken op de binnenplaats van de boerderij. Met grote dank aan een groep vrijwilligers, die dit allemaal mogelijk maken.

Facet speelde het in 1936 door de Spaanse schrijver Federico Garía Lorca geschreven Huis van Bernarda Alba als allereerste stuk bij het debuut van de speelgroep in 1988. Nu, in 2016, maakt Facet met dit stuk haar debuut buiten het theater. Het is een bijzondere versie van dit klassieke toneelstuk geworden. De samenwerking tussen Facet en regisseur Jos Jonkers heeft al twee keer eerder gezorgd voor onvergetelijke voorstellingen. Dit keer heeft de locatie Facet verleid om in het eigen Geleens dialect te spelen.

“We hebben keihard gewerkt, kou getrotseerd en discussies gevoerd om er een prachtige voorstelling van te maken. We hopen van harte dat het publiek in groten getale komt kijken naar deze bijzondere productie.”

Het stuk

Het Huis van Bernarda Alba begint als Bernarda zojuist haar man heeft begraven. Ze houdt haar vijf dochters acht jaar lang binnenshuis om te rouwen. De werkelijke reden is echter dat Bernarda vindt dat geen enkele man goed genoeg is. Ze bereikt daarmee het tegenovergestelde, want de begeerte van de dochters naar buiten, naar mannen, wordt alleen maar sterker.

Spelers: José Beckers, Renée Lahoije, Karin de Jongh, Daniëlle Lieven, Marlies Kockelmans, Marlies Schoonwater, Truus Pex en Machiel Wennekes.
Regie: Jos Jonkers.

Speeldata en -tijden

– 3, 4, 5, 17, 18, 19, 22 en 24 juni: aanvang 20:00 uur.
– 26 juni aanvang: 16:00 uur.

Locatie en parkeren

Boerderij van Eveline en Paul Damoiseaux, Spaubeekerstraat 8, 6191 HP Neerbeek. Parkeren om de hoek bij het sportveld.

Reserveren

Via www.karroessel.nl. Vrijkaarten van Karroussel zijn niet geldig voor deze locatievoorstelling.

Cookieinstellingen