MSM en RWTH Aachen intensiveren samenwerking

Foto: RWTH Aachen

Maastricht School of Management (MSM) en RWTH Aachen University werken al sinds 2013 samen op het gebied van onderwijs in Management en Engineering. RWTH Aachen University is één van de grootste en meest gerenommeerde universiteiten op het gebied van technologie in Europa.

Naast de toevoeging van twee nieuwe M.Sc. in Management en Engineering programma’s, is de succesvolle samenwerking recentelijk ook uitgebreid met een korte cursus in innovatie management en een doctoraal (DBA) programma in management van technologie, innovatie en corporate change.

De twee nieuwe M.Sc. programma’s in Management en Engineering, respectievelijk in Computer Aided Mechanical Engineering en in Water Management zijn recentelijk geaccrediteerd door ASIIN en zullen ook van start gaan in oktober 2016.

Studenten volgen in het eerste jaar hun engineering lessen in Aken waarna ze in het tweede jaar hun management lessen volgen bij MSM. Deze combinatie maakt deze opleidingen erg aantrekkelijk en uniek en is een uitzonderlijke samenwerking in de Euregio.

Er is grote vraag vanuit de markt naar afgestudeerden met zowel een achtergrond in engineering als in management. Daarnaast profiteren ze van de wereldwijde netwerken van MSM en RWTH Aachen University. De meerderheid van de studenten zijn hoogopgeleide werknemers uit opkomende economieën die graag verder willen studeren in de Euregio. Zij profiteren van MSM’s ervaring in hun land van herkomst.

Door de unieke combinatie van technologie en management dragen de programma’s ook bij aan de kennisontwikkeling in de Euregio. Na hun studie zijn de – vaak internationale – afgestudeerden goed inzetbaar op de arbeidsmarkt en kunnen zij het tekort op het gebied van hoger opgeleid technisch personeel invullen. Daarnaast vormen deze buitenlandse kenniswerkers voor de bedrijven in de regio belangrijke ingangen voor het zakendoen in het land van herkomst.

Het DBA programma heeft een focus op technologische innovatie en corporate change management. De doelgroep van dit programma zijn managers werkzaam in high-tech sectoren of waar technologie en innovatie steeds grotere onderdelen vormen van de dagelijkse werkzaamheden. Het programma gaat in september 2016 van start.

Potentiële kandidaten werkzaam in de high-tech sectoren in Limburg, in het bijzonder in de Kennis-As, kunnen zich aanmelden voor het gezamenlijk MSM – RWTH Aachen University DBA programma. MSM is bezig met het ontwikkelen van beurzen voor dit programma voor kandidaten die in de Limburgse kenniseconomie werkzaam zijn. Hiermee wil MSM een bijdrage leveren aan de versterking van de economie in Limburg. Meer informatie over de beurzen volgt snel.

» klik hier voor meer informatie of neem contact op met Professor Wim Naudé via [email protected].

Maastricht School of Management

Maastricht School of Management (MSM) is één van de meest internationale business scholen in Nederland. MSM biedt studenten van over de hele wereld researchgedreven en internationaal geaccrediteerd management onderwijs, waaronder (Executive)MBA, Master of Science in Management & Engineering (met RWTH Aachen), Master in Management programma’s, en diverse kortere executive cursussen. MSM’s op onderzoek gebaseerd doctoraal programma, Doctor of Business Administration (DBA) staat als tweede op de wereldranglijst. MSM’s MBA programma’s in Maastricht zijn viervoudig geaccrediteerd: NVAO, AMBA, IACBE, ACBSP.

MSM biedt haar onderwijsprogramma’s aan in Maastricht en op diverse locaties in de wereld in samenwerking met partner instituten. MSM alumni bekleden topposities in het bedrijfsleven, de overheid en in het onderwijs.

Cookieinstellingen