Welke klas wordt Limburg’s beste verkeersklas?

Foto: Verkeersquiz Veilig Verkeer Nederland

Op 9 juni 2016 strijden vijf basisscholen (groepen 7/8) uit heel Limburg tegen elkaar om de titel: Beste verkeersklas van Limburg 2016.

Tijdens de Veilig Verkeer Nederland Verkeersquiz maken zij onderling uit wie deze Limburgse titel mag dragen. De quiz bestaat uit 30 vragen die betrekking hebben op verkeerssituaties, verkeersborden en algemene vragen over verkeer en verkeersregels.

Basisschool A Hermkes uit de gemeente Gulpen-Wittem vertegenwoordigt de regio Maastricht-Heuvelland, basisschool De Maaskei uit Stein speelt mee voor de regio Sittard-Geleen, basisschool De Klimop uit Bergen strijdt namens de regio Noord Limburg, voor Midden Limburg speelt basisschool Bosdael uit Reuver mee en voor de regio Parkstad Limburg gaat basisschool St. Martinus uit Heerlen de strijd aan.

Bovengenoemde scholen hebben hun plaats in deze Limburgse Finale verdiend door het winnen van de regionale voorrondes.

De presentatie van de verkeersquiz ligt in handen van Jerre Maas. Hij presenteert al jaren met veel succes de Verkeersquiz in Brabant, en gaat deze uitdaging speciaal voor de Limburgse Finale ook graag aan in Limburg!

Fritz met een Z zorgt voor magisch entertainment tijdens de pauze en na afloop van de quiz. Ook wethouders, verkeerscoördinatoren en politieagenten zijn wanneer mogelijk tijdens de quiz aanwezig.

Leerlingen van 135 basisscholen uit de verschillende regio’s namen het in online voorrondes tegen elkaar op. Dit zijn ongeveer 4.500 kinderen, verspreid over ongeveer 150 schoolklassen!

Per regio stonden de 6 scholen die tijdens de online voorrondes als beste gescoord hadden, tegenover elkaar in de regiofinale. Uit iedere regiofinale kwam één winnaar.
En deze regiowinnaars strijden dus op donderdag 9 juni tegen elkaar in de Limburgse Finale. Deze Finale wordt gespeeld in Congrescentrum Het Forum in Roermond. Het programma begint om 10:00 uur en is rond 13:00 uur weer afgelopen. Iedereen is welkom!

Cookieinstellingen