Koenen en Co wint Accountancy Award 2016

Foto: Koenen en Co

Accountantskantoor Koenen en Co, met onder andere een vestiging in Sittard, heeft de Accountancy Award 2016 gewonnen in de categorie 100+ werknemers.

Enthousiast, professioneel, toekomstgericht en open zijn enkele trefwoorden uit het juryrapport over het bedrijf. De award is donderdag 26 mei uitgereikt als onderdeel van de beurs Accountancy Systems in Nieuwegein.

“Ik ben super trots op de medewerkers van Koenen en Co”, vertelt bestuursvoorzitter Nico van Knippenberg. “Deze prijs danken we aan hun inzet, én aan onze geweldige klanten en relaties die massaal hun stem op ons hebben uitgebracht”.

Top 3

Dit jaar streden meer dan 100 kantoren om de award. De eerste stemronde was online. Koenen en Co sleepte in deze ronde meer dan 500 stemmen in de wacht van klanten en relaties. De nummer twee had er 219. Daarmee belandde Koenen en Co met stip in de top 3 van de categorie 100+ medewerkers; samen met Alfa Accountants en Countus Accountants. Op 26 mei mocht de jury zich uitspreken over de kwaliteit van de genomineerden. In een pitch en pittig vragenrondje werden de bedrijven beoordeeld op zaken als klantgerichtheid, ondernemerschap, digitalisering en visie. In totaal waren er negen pitches in drie verschillende categorieën: tot 10 medewerkers, 10-100 medewerkers en 100+ medewerkers.

Openheid en visie

De jury sprak lovend over de wijze waarop Koenen en Co haar organisatie ’toekomstproof’ maakt. Jurylid Suzanne Reijn van LaVi communicatie: “Koenen en Co laat zien een duidelijke richting te hebben gekozen en is al volop bezig deze te integreren in de organisatie. Daarbij is openheid een belangrijke waarde en durft het partnerteam een goed voorbeeld te geven en zich kwetsbaar op te stellen. Dit hoor je vaak, maar de praktijk is weerbarstiger. Het traject van Koenen en Co om te groeien tot een High Performance Organisatie laat zien dat er hard en transparant aan gewerkt wordt. De award is verdiend!”

Erkenning

De Accountancy Awards werden dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De beurs Accountancy Systems vond voor het eerst plaats, als onderdeel van de beurs Financial Systems dat haar vijfde editie beleefde. De beurzen konden donderdag rekenen op circa 1000-1200 bezoekers. Doel van de Accountancy Awards is om klantgerichte en innovatieve kantoren in de spotlights te zetten en erkenning te geven aan het werk dat ze doen. Volgens de jury bieden de beste accountantskantoren meer kwaliteit, werken met de nieuwste technologieën en leveren meerwaarde. Hiermee boeken zij verbluffende resultaten voor ondernemers en maken organisaties direct succesvol.

Succesvol ondernemen

Koenen en Co is dagelijks op zoek naar mogelijkheden om ondernemers succesvol te laten ondernemen. Nico van Knippenberg: “We zijn niet alleen nieuwsgierig naar cijfers. Wat Koenen en Co bijzonder maakt is de mix van vakkennis, branchekennis en vooral mensenkennis. We investeren dagelijks in het opbouwen van kennis op het gebied van financiën, strategie, management, processen, personeel en innovatie.” Bestuurslid Ivo Boots vult aan: “We zijn er trots op om deze award in de wacht te slepen. Maar we zijn méér dan alleen accountants. Ik ben ervan overtuigd dat we deze award gewonnen hebben door onze visie op ondernemerschap en klantgerichtheid. En daar moet je meer voor zijn dan alleen accountant.”

Cookieinstellingen