Opnieuw kans op plensbuien

... overvolle beken na hevige regenval ...
... overvolle beken na hevige regenval ...
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Limburg kreeg afgelopen nacht weer te maken met hevige regenbuien die plaatselijk tot wateroverlast hebben geleid. Ook de komende dagen kunnen er nog forse buien vallen.

Op veel plaatsen in de provincie liepen de afgelopen dagen kelders onder water en kwamen straten en pleinen blank te staan. Door de hevige regenval is het peil van de Maas momenteel ruim twee meter hoger dan normaal.

Donderdag begint zwaar bewolkt. Er kan af en toe wat regen vallen. De temperatuur ligt vandaag rond de 23 graden. In de loop van de middag kunnen er vanuit het noordoosten opnieuw zware buien over de provincie trekken en kan wateroverlast optreden.

Vrijdagochtend is er kans op mist en in de middag is het zwaar bewolkt. Ook dan is er in de namiddag en avond kans op onweersbuien.

In het weekend worden opklaringen en stapelbewolking verwacht. De temperatuur gaat richting 25 graden en dat betekent bij de huidige luchtvochtigheid dat het drukkend warm wordt. Net als de voorgaande dagen moet ook nu in de namiddag en avond rekening worden gehouden met regen- en onweersbuien.

Volgende week laat de zon zich veel vaker zien, maar de kans op een regen- of onweersbui is nog steeds niet uitgesloten. Grootschalig onweer wordt niet verwacht.
Het is vrij warm voor de tijd van het jaar met 22 graden in het westen tot 25 in het oosten. Aan zee blijft het relatief fris door een noordenwind.

Cookieinstellingen