Maatjestref haalt 37 mille op voor Wensambulance

Martijn van Helvert kweet zich vrijdagavond uitstekend van zijn taak als veilingmeester door het eerste vaatje Hollandse Nieuwe tegen opbod voor de mooie som van 19.500 euro te verkopen.

Het CDA Tweede Kamerlid was voor dat optreden uitgenodigd door de de organisatie van de Maatjestref Sittard, die het evenement dit jaar voor de vierde keer op rij organiseerde bij De Limbourg Sittard.

Behalve de recordopbrengst voor het eerste vaatje haring, dat door een groepje ondernemers gezamenlijk werd gekocht, kwamen er nog tal van giften binnen van de andere aanwezigen. Samen met de 2360 euro die oud Trevianumdirecteur Lou Harings doneerde – de opbrengst van zijn afscheidsreceptie – bleef de teller steken op het indrukwekkende bedrag van 37.630 euro.

De ondernemers die samen 19.500 euro op tafel legden voor het eerste vaatje.
De ondernemers die samen 19.500 euro op tafel legden voor het eerste vaatje.

De opbrengst van de Maatjestref gaat dit jaar naar de Stichting Wens in Beweging – Uw Wensambulance, die sinds 2013 wensritten verzorgt voor volwassenen en kinderen die ernstig ziek, bedlegerig of terminaal zijn. Voorzitter van de stichting Huub Gubbels was dolblij met het ingezamelde bedrag. De stichting krijgt namelijk geen subsidie en is volledig afhankelijk van sponsoring, giften en donaties. “Het was een overweldigende ervaring, hier hadden we niet van durven dromen,” zegt de voorzitter. “Ook de aanwezige vrijwilligers van de stichting waren met stomheid geslagen. Met stijgende verbazing vroegen ze zich af ‘Wat gebeurt hier allemaal?'”

Over Wens in Beweging

Ondanks het grote verdriet kan iemand door de vervulling van een wens weer even genieten en zijn of haar zorgen vergeten. De Stichting heeft twee ambulances; één speciaal ingericht voor volwassenen en één voor kinderen. De kinderambulance rijdt onder de naam Wensje in Beweging. De ambulance oogt niet alleen vrolijk, maar is ook berekend op kinderen. Ambassadeur van deze kinderambulance is Toos Toverhoed van Attractiepark Toverland. De ambassadeur voor de ambulance voor volwassen is André Rieu.

De opbrengst van de Maatjestref Sittard zal worden besteed aan het vervullen van wensen, maar wordt ook deels gebruikt om op een verantwoorde manier te kunnen blijven rijden. “De ambulances die we hebben zijn overgenomen van ambulancediensten die de voertuigen financieel hadden afgeschreven. Maar een van de ambulances heeft inmiddels al bijna 500.000 kilometer op de teller en zal over enige tijd vervangen moeten worden. Het laatste dat je wil is dat je tijdens de uitvoering van een wensopdracht met bijvoorbeeld motorproblemen langs de weg stil komt te staan.”

Mocht u niet op de Maatjestref Sittard zijn geweest, maar wilt u het fantastische werk van de stichting Wens in Beweging graag steunen? Maak dan uw gift over op IBAN NL58 INGB 0006 1979 55 of op IBAN NL25 RABO 0187 4618 05.

Maatjestref Sittard

Vanaf de eerste editie in 2013 is het evenement een groot succes met meer dan 250 bezoekers en een fantastisch financieel resultaat voor een jaarlijks wisselend goed doel. De afgelopen jaren kwamen achtereenvolgens de Eline Foundation, de Stichting ALS en het Nationaal MS Fonds aan bod.

De maatjes zijn dit jaar voortreffelijk!
De maatjes zijn dit jaar voortreffelijk!
Cookieinstellingen