Nederlandse horeca draait recordomzet

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De omzet in de Nederlandse horeca ligt momenteel op recordhoogte. Ook ten opzichte van de horeca in andere EU-landen doet de Nederlandse horeca het momenteel uitstekend.

De laatste jaren is de omzet van de Nederlandse hotels, restaurants en cafés sterker gestegen dan gemiddeld in de Europese Unie.

Na het uitbreken van de kredietcrisis daalde de horecaomzet in Nederland juist meer dan in de rest van de EU. Dat meldt CBS op basis van eigen bronnen en cijfers van Eurostat.

In het eerste kwartaal van 2016 lag de omzet van de horeca in Nederland 24 procent boven het dieptepunt van de crisis eind 2009. In de EU steeg de omzet met gemiddeld 20 procent. De omzet van de Nederlandse horeca ligt sinds het vierde kwartaal van 2013 weer boven het niveau van voor de crisis en is sindsdien onafgebroken gestegen.

Door de relatief sterke groei is het belang van de horeca voor de Nederlandse economie de afgelopen jaren toegenomen. Het aandeel van de horeca in de totale toegevoegde waarde steeg van 1,7 procent in 2007 naar 1,8 procent in 2015. In 2010 was het aandeel juist teruggezakt naar 1,6 procent.

Cookieinstellingen