Omzet VDL-Groep kwart miljard hoger

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De VDL Groep, eigenaar van VDL Nedcar, heeft 254 miljoen euro méér omzet gedraaid dan in het eerste half jaar van 2015. Dat is een stijging van 19 procent.

Na belasting is de stijging van het resultaat minder spectaculair: dat komt uit op 61,9 miljoen, tegenover 59,9 miljoen een jaar eerder. De groep heeft een goed gevulde orderportefeuille. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers, die het bedrijf vandaag bekend maakte.

De omzet van 673 miljoen euro in de divisie autoassemblage steeg met 220 miljoen euro ten opzichte van 2015. Deze omzetgroei komt vooral door de productie van de MINI Hatch en MINI Cabrio door VDL Nedcar in opdracht van BMW Group, maar ook door het leveren van persdelen aan derden en door engineerings- en installatiewerkzaamheden. Het resultaat in de divisie autoassemblage was positief en de orderportefeuille is ook op de lange termijn goed gevuld.

In het tweede halfjaar wordt verdere groei verwacht. Het aantal medewerkers bij VDL Nedcar is inmiddels opgelopen naar 3.161 per medio 2016. Daarmee ligt het aantal werknemers nu ruim twee keer zo hoog als op het moment dat Mitsubishi besloot geen orders meer bij het toenmalige NedCar te plaatsen.

In de loop van dit jaar stapt VDL Nedcar over naar een tweeploegendienst. Daarvoor werft het bedrijf momenteel nog personeel.

Cookieinstellingen