Metaaldieven schenden graven op begraafplaats Lutterade

Foto: FB Ron Verbruggen

Op de begraafplaats aan de Parallelweg in Geleen-Lutterade zijn afgelopen donderdagnacht metaaldieven actief geweest die in totaal 82 graven hebben geschonden.

Er zijn letters verdwenen van grafstenen, bloembakken, vazen, lantaarns: alles van metaal, of het nou koper, brons of aluminum was, is door de dieven geroofd. Ook een kindergraf werd geschonden.

De politie is inmiddels ter plaatse geweest. Gedupeerden kunnen hun schade melden bij het parochiekantoor, Bloemenmarkt 13 in Geleen, telefonisch te bereiken via 046-4743420. De schades worden dan verzameld en er volgt één gezamelijke aangifte, voorzien van foto’s en namenlijst van getroffen graven.

Op facebook roept Ron Verbruggen, een van de gedupeerden, op om hem via een persoonlijk bericht foto’s toe te sturen van de voorwerpen die verdwenen zijn, of hoe het graf er voor de schade uitzag en vraagt om zijn bericht zoveel mogelijk te delen.

De politie roept getuigen of mensen die informatie hebben over deze grootschalige grafschennis op om zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Cookieinstellingen