Bijzondere kleding voor ‘Oppetied’

Linda Talman is al sinds de revue ‘Zitterd Broesj’ uit 1989 betrokken bij het ontwerpen en maken van de kleding voor de spelers. Meer dan honderd pakken heeft ze inmiddels onder haar naaimachine vandaan gehaald.

Het meest indrukwekkende kledingstuk dat ze sinds 1989 gemaakt heeft, was het pak dat Peter Schurkens droeg als de ‘Sultan van Sabic’ in de revue uit 2007 ‘Zitterd-Gelaen, lach dich krank’.

Linda Talman: ‘De verschillende harempakken uit deze scéne en het sultan pak waren een enorme uitdaging. De gigantische wenteltrap die in deze scene gebruikt werd, maakte het eindplaatje helemaal compleet’.

Voor de komende revue ‘Oppetied’, die in november aanstaande in prémière gaat, heeft Linda alweer menig uurtje achter de ontwerptafel doorgebracht. Dit doet ze samen met Pieter Roberts die een eigen atelier in Amstenrade heeft en bruids-, theater- en carnavalskleding ontwerpt.

De Tied - Marlies Obers- in gesprek met Linda Talman (r).
De Tied – Marlies Obers- in gesprek met Linda Talman (r).

Een van de meest bijzondere pakken is de kleding van het hoofdpersonage ‘de Tied’ gespeeld door Marlou Obers. “Pieter heeft het ontwerp van ‘de Tied’ gemaakt en samen hebben we de stof- en kleurkeuze vastgesteld. Het is een bijzondere uitdaging om dit pak te mogen ontwerpen en maken. Het ontwerp dient immers te passen binnen de sfeer van de revuu. In het ontwerp hebben we dit op een bijzondere wijze terug laten komen onder andere passend binnen de vier jaargetijden die in de revue aan bod komen. Of ons dit gelukt is, kan iedereen in november komen bekijken.”

Cookieinstellingen