Agenda Nationale Fairtrade Week 2016 in Sittard-Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Van 29 oktober tot en met 6 november is het Nationale Fairtrade Week. Tijdens en rondom deze week wordt er met een uitgebreid programma aan activiteiten ook in Sittard-Geleen extra aandacht besteed aan Fairtrade.

Fairtrade Markt Ophovenerhof

Op zondag 30 oktober vindt bij Zorgboerderij Ophovenerhof in Sittard een Fairtrade Markt plaats. Uitgangspunten bij deze markt zijn: eerlijk, duurzaam, lokaal en hergebruik. Dit komt terug in de verschillende organisaties die zich hier via verkoop, workshops of informatieverstrekking presenteren. Tijd en adres:
12:00-16:00 uur, Molenweg 57 Sittard

Onderzoek leerlingen DaCapo

Namens Vereniging Mondiaal Beleid geeft een van de gastdocenten op maandag 31 oktober een gastles over fairtrade en het belang van duurzaam inkopen op DaCapo College Milaanstraat, opleiding Economie & Ondernemen. Later in de week gaan de leerlingen een onderzoek uitvoeren naar fairtrade in verschillende supermarkten.

Feestelijke Fairtrade Coffee Break bij Vakwerk

Op 2 november vindt er bij Vakwerk, Putstraat 19 in Sittard, een feestelijke coffee break plaats voor fairtrade geïnteresseerden. Tijdens deze coffee break wordt gevierd dat er inmiddels de nodige nieuwe organisaties zijn toegetreden tot de Fairtrade Campagne Sittard-Geleen. Mensen die hier meer over willen weten of vragen over hebben zijn van harte welkom. Tijd en adres:
10:00-11:00 uur, Putstraat 19 in Sittard

Fairtrade Lunch parochie Vrangendael

Op 29 oktober organiseert Fairtrade Kerk Vrangendael een fairtrade lunch. Om deel te nemen dient u zich aan te melden. Het aantal plaatsen in echter beperkt. Voor meer informatie over de Fairtrade Lunch bij parochie Vrangendael kunt u mailen naar [email protected].

Kick-off basisscholenproject over Fairtrade

Tijdens de Fairtrade Week start voor het vierde jaar op rij een project voor het basisonderwijs. Na een gastles over fairtrade door Vereniging Mondiaal Beleid, gaan leerlingen in de Albert Heijn Brugstraat op zoek naar fairtrade producten.

Meer informatie of contact

Voor vragen over de Fairtrade Week en de Fairtrade Gemeente Campagne in Sittard-Geleen kunt u mailen naar [email protected]. Voor het laatste nieuws van de Fairtrade Werkgroep Sittard-Geleen is te vinden op de  facebookpagina www.facebook.com/FairtradeSittardGeleen/

Cookieinstellingen