Sinterklaas feestelijk ontvangen met mooie intocht in Sittard

Zaterdag werd Sinterklaas officieel in Sittard ontvangen door loco-burgemeester Ruud Guyt. En zoals elk jaar trok zijn aankomst en feestelijke intocht een groot publiek naar het centrum van Sittard.

Zoals gewoonlijk arriveerde de Sint per trein, die luid claxonnerend op het station arriveerde. Op het Stationsplein werd hij hartelijk welkom geheten door talloze kinderen, al dan niet zelf verkleed als Sint of Piet, en kreeg hij tekeningen cadeau. Dit jaar trakteerden vier fietspieten publiek en Sint daar bovendien op een korte show op hun eenwielers.

Het was de 86e keer dat harmonie Sint Joseph – voorafgegaan door majorette- en dansgroep Elisabeth – de Goedheiligman op zijn eretocht door de winkelstraten van de stad begeleidde. De Sint werd verder vergezeld door een grote groep Paek-zwarte Pieten, die volop snoepgoed en pepernoten uitdeelden. Onderweg naar de Markt werd diverse keren halt gehouden. Op de halteplekken werd de Sint verrast met leuke optredens van Jazz Dance Limbricht, Maaslandster Zuid-Limburg, de Drumband van Pergamijn, de klarinettisten van het leerlingenorkest van de St. Joep-harmonie en kinderen van basisschool Loedoes. Volgend jaar is SBO Het Mozaïek aan de beurt om een optreden voor de Sint te verzorgen. De intocht eindigde op de Mark, waar de Sint natuurlijk nog werd toegezongen.

Na afloop van de intocht bezocht Sinterklaas het Jochem Erenshoes op het Kloosterplein. Daar konden kinderen een praatje met hem maken en samen met hem op de foto gaan.

Klik op de foto boven dit bericht om meer foto’s van de intocht te bekijken.

Cookieinstellingen