Campagnehuis annex proeflokaal in Molenbeekstraat

29 jan 2017, 9:59 Nieuws
campagnehuis cda van helvert
Martijn van Helvert, CDA-fractielid in de Tweede Kamer, is net als alle kandidaten die op een kieslijst van een politieke partij staan druk met de verkiezingscampagne voor de komende Kamerverkiezingen in maart.
Naast de gezamenlijke campagne-activiteiten van zijn partij gooit hij het individueel over de meer bourgondische boeg. Tot de verkiezingen heeft hij namelijk een winkelruimte aan de Molenbeekstraat ingericht als campagnehuis, waar iedereen kan binnenlopen met een vraag of voor een gesprek. Dat kan dan onder het genot van een kop kofie. Maar u kunt er ook proeven van een rode of witte Wijn van Martijn.
"Samen met mijn echtgenote Yvonne geproefd en uitgekozen bij slijterij Wervin," vertelt Van Helvert, die sinds kort weer in Sittard woont. Daar werd hij bijna 39 jaar geleden geboren. Na zijn studie gaf hij er les op Trevianum Scholengroep. Sinds november 2014 zit hij in de Tweede Kamer, waar hij zich bezig houdt met Infrastructuur. Bij de komende verkiezingen staat hij op plek 16 van de CDA-lijst.
In het campagnehuis verkoopt het CDA een frisse witte Côtes de Gascogne (11,5%) voor €7,50 of een stevige rode (13,5%) voor €8,50. En politiek correct is er voor €6,50 ook een alcoholvrije witte wijn - een Chardonnay. Van de opbrengst van elke verkochte fles gaat vier euro naar de campagnekas.
Het campagnehuis gaat binnenkort tenminste vijf dagen per week open. Martijn van Helvert zal er zelf elke maandag aanwezig zijn.