Werkzaamheden rond Ligne voorlopig weer opgepakt

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het is even stil geweest wat betreft de werkzaamheden aan de openbare ruimte rond Ligne. Dat had alles te maken met de kou in januari. Momenteel is de vorst weer uit de grond en kan er voorlopig weer volop worden verder gewerkt.

Voorlopig, want volgens de voorspellingen van de weerbureau’s komt er op korte termijn een nieuwe vorstperiode aan, die ertoe kan leiden dat bepaalde werkzaamheden moeten worden stilgelegd of uitgesteld.

Jutta van Ravensbergpad

Afgelopen week werd verder gegaan met het aanleggen van de bestrating in het Jutta van Ravensbergpad (zie foto). Dat pad loopt vanaf de Deken Tijssenstraat naar de achterzijde van een aantal panden aan de noordkant van de Brandstraat en is enkel bedoeld voor de huurders, pandeigenaren en eventueel het personeel.

Plein Ligne

Voor de uitbreiding van het Ligne plein zijn vorige week de eerste kadewandpanelen aangebracht op de daarvoor bestemde bevestigingsconstructie. Deze werkzaamheden worden de komende periode voortgezet.

Verder werd een begin gemaakt met de bouw van de brug bij het Ligne plein. Daartoe worden eerst zogenaamde schroefpalen in de grond geboord. Deze palen vormen de fundering voor de landhoofden die de brug straks gaan dragen. Deze week wordt begonnen met de werkzaamheden voor de landhoofden.

Op het plein zelf worden de komende tijd diverse boombanken geplaatst en een technische ruimte voor de verlichting.

Cookieinstellingen