Stadspartij: Omnibuzz is te duur, tarief moet omlaag

Foto: SGN

De Stadspartij heeft het college van B&W vragen gesteld naar aanleiding van de klacht dat het tarief voor het gebruik van de Omnibuzz te hoog is.

Omnibuzz verzorgt sinds 11 december 2016 het Wmo-vervoer in Limburg.

Een eerder voorstel van de Stadspartij om mogelijke overschotten in te zetten voor tariefverlaging werd door de gemeenteraad verworpen. Ook bij de vaststelling van nieuwe tarieven heeft de Stadspartij ingebracht men een te hoog tarief hanteert dat niet uitnodigt om gebruik te maken van dit vervoer. “De portefeuillehouder, wethouder Bert Kamphuis, stelde echter dat Sittard-Geleen een gemiddeld tarief voorstaat. Bij de begroting werd het tarief daarom zelfs verhoogd in plaats van verlaagd.”

Volgens de Stadspartij kan men een voorbeeld nemen aan België, waar men binnen een gemeente voor een zeer laag tarief kan reizen. Dat leidt daar tot een hoge bezettingsgraad.

Naar aanleiding van een bericht in dagblad De Limburger over goedkoop reizen voor ouderen en gehandicapten, waarin werd gesteld dat veel gemeenten al kritiek hebben geuit op de hoge tarieven van Omnibuzz, stelt de Stadspartij nu een aantal vragen aan het college van B&W.

Men wil weten of het college, nu meerdere gemeenten klachten uiten over de hoogte van het tarief, bereid is om alsnog een substantieel lager tarief te gaan hanteren voor Omnibuzz, waardoor meer mensen gebruik gaan maken van dit soort vervoer.

Arriva wil ouderen en gehandicapten de mogelijkheid bieden om gratis een begeleider mee te laten reizen in het openbaar vervoer van Arriva en het Wmo-vervoer door Omnibuzz. De gemeenten in Limburg zouden daarvan de kosten moeten dragen. De Stadspartij vraagt het college of het bereid is daarin mee te gaan.

Tenslotte wil men weten of de overgansproblemen in het Wmo-vervoer voorkomen hadden kunnen worden als de gemeenten sneller hadden gehandeld.

Cookieinstellingen