Politie waarschuwt voor inbraken in sleutelkastjes

Foto: tales of a wandering youkai (CC BY 2.0) uitsnede

De politie waarschuwt voor inbrekers die zich door het openbreken van sleutelkastjes toegang verschaffen tot een woning.

Sinds eind maart hebben in de regio Sittard-Geleen, Stein, Beek en Schinnen zo’n 20 woninginbraken plaatsgevonden waarbij de daders zich toegang tot de woning te verschaften door een sleutelkastje open te breken.

Het is niet nieuw dat woninginbraken plaatsvinden door middel van het openbreken van sleutelkastjes. Deze zijn vaak bij bewoners aan de muur bevestigd zodat onder andere zorgverleners makkelijk de woning in kunnen.

De politie roept bewoners en bijvoorbeeld familieleden of vrienden op om extra alert te zijn. Het gaat dan om verdachte situaties bij die sleutelkastjes. Denk aan personen die foto’s van woningen maken, of aan het rommelen zijn bij een sleutelkastje. Wanneer er sprake is van dit soort verdachte situaties mogen mensen 112 bellen. De politie kan dan snel ter plaatse komen om bijvoorbeeld een inbreker op heterdaad te betrappen.

Heeft u informatie over inbraken via sleutelkastjes, geef dit dan door aan de politie via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via 0800-7000. Bij een verdachte situatie of spoed, bel 112.

Cookieinstellingen