Koninklijke felicitaties voor Tom Dumoulin met zege in Giro

Foto: screenshot

Koning Willem-Alexander heeft zondagavond Tom Dumoulin gefeliciteerd met zijn overwinning in de Ronde van Italië.

Via het twitteraccount van het Koninklijk Huis stuurde de koning: “Wat een fantastische prestatie van Tom Dumoulin tijdens de laatste tijdrit! Bijzonder trots op zijn overwinning in de Giro d’Italia.”

Dumoulin werd zondag tweede in de laatste etappe, een individuele tijdrit die werd gewonnen door Nederlander Jos van Emden. De Maastrichtenaar steeg met dit resultaat van de vierde naar de eerste plaats in de eindklassering en werd zo de eerste Nederlander ooit die de Ronde van Italië won.

Namens de regering was Staatssecretaris Martin van Rijn aanwezig in Milaan om de Girowinnaar te feliciteren. Ook premier Mark Rutte en gouverneur Theo Bovens feliciteerden Dumoulin.

Maastricht wil Dumoulin snel eren

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht is “enorm trots” op de historische prestatie van Tom Dumoulin in de Ronde van Italië. De Maastrichtenaar won zondag de Giro als eerste Nederlander.

“Een buitengewone prestatie van ‘onze’ Maastrichtse topsporter. Maastricht kan niet wachten om Tom te eren!”, liet de burgemeester zondag weten in een reactie. Over een huldiging van Dumoulin in de Limburgse hoofdstad wordt mogelijk maandag meer bekend.

Donderdag in Sittard-Geleen

De kersverse Giro-winnaar is aanstaande donderdagmiddag 1 juni ook aanwezig bij de opening van de veilige wieleromgeving in Sittard-Geleen. Daar traint straks ook WCL Bergklimmers, de wielervereniging waarvan ook Tom Dumoulin lid is.

Cookieinstellingen