Sittardse schrijft Italiaans receptenboek

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Yvonne Schmeitz uit Sittard is gek op koken. En dan vooral van Italiaanse gerechten uit de streek Emilia-Romagna. Ze heeft er een boek met heerlijke Italiaanse recepten over samengesteld: Romagna Mia – Mijn Romagna.

Sinds een jaar of 14  hebben Yvonne en haar man Jos een huis in Casteldelci, een dorpje in de Apennijnen in de Italiaanse regio Emilia-Romagna. Deze regio wordt in het oosten begrensd door de Adriatische Zee, in het noorden door de rivier de Po en in het zuiden door de Apennijnen. Je vindt er bekende steden als Bologna, Parma en Rimini.

Yvonne startte er met het geven van kookworkshops in het lokale hotel. Daar leerde ze van kokkin Emma Micheli de geheimen van de regionale keuken kennen. Ze noteerde de recepten en de verhalen eromheen en bundelde ze in een fraaie full-colour uitgave van 224 pagina’s, gebonden in hard-cover. Het boek, waarin ook enkele recepten van restaurant Silvester’s staan, kunt u op zondag 11 juni aanschaffen en laten signeren bij buitenplaats De Vief Heringe aan de Molenweg 56 in Sittard. U kunt er tussen 12:00 en 18:00 uur in gesprek gaan met de schrijfster, de vormgever van het boek en de fotograaf.

Om 14:00 uur wordt het eerste exemplaar van Romagna Mia uitgereikt aan Alfons Caris. Alfons is taalcoördinator bij de Società Dante Alighieri, Regioni Minerarie del Limburgo Comitato Sittard-Geleen. De Società Dante Alighieri heeft als doel het bevorderen van de kennis van de Italiaanse taal en cultuur. En daar hoort vanzelfsprekend ook de Italiaanse eetcultuur bij.

Van vrijdag 9 tot en met zondag 18 juni kunt u bij De Vief Heringe alvast een aantal recepten uit Romagna Mia proeven. De kaart is dan tijdelijk uitgebreid met:

  • de voorgerechten
    • Crema di Cavolfiore (romige bloemkoolsoep) à € 5,50, of
    • Fagottini con Speck (pastazakjes met spek) à € 9,50
  • een hoofdgerecht: Scorticchino all áceto Balsamico (runderreepjes met balsamicoazijn) € 19,50
  • een dessert: Torta della Nonna (grootmoeders taart met een vulling van custard) à € 4,00

De menuprijs voor een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert bedraagt samen € 28,50. Ook kunt u kiezen voor een een anti pasti plank met verschillende gerechtjes voor € 18,50. Deze kan als (uitgebreid) voorgerecht of als borrel/peuzelplank besteld worden.

Reserveren kan telefonisch via 046 458 59 93 (zaak open vanaf 11:00 uur).

Over het boek

Het receptenboek Romagna Mia is een uitgave van Pastapiù. De vormgeving en realisatie waren in handen van Laus & Lemon reclamebureau. De fotografie werd verzorgd door Zon-fotografie en door Jos Geilen. U kunt het boek voor € 21,95 kopen bij boekhandel Krings (Brandstraat Sittard), Senza Dubbio (Steenweg Sittard), Silvester’s en Mckaela’s (beide Paardestraat Sittard) en bij Manon per voi (Hepperstraat, Maaseik). ISBN/EAN: 978-90-826662-0-5.

Foto boven het bericht: uitbater Arthur Rooden van buitenplaats De Vief Heringe en Yvonne Schmeitz drinken alvast een limoncello op het verschijnen van het receptenboek Romagna Mia.

Cookieinstellingen