Motie over procedure bedrijfsplan Participatiebedrijf WM aangenomen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De gemeenteraad heeft donderdagavond een motie van DNA en PvdA aangenomen betreffende de procedure rond de vaststelling van het bedrijfsplan voor het Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek (PWM).

In dat participatiebedrijf moeten Vixia en de diensten sociale zaken van de gemeenten Schinnen, Stein, Sittard-Geleen en Beek per 1 januari 2018 samengaan.

Het is volgens DNA duidelijk is dat er zo spoedig mogelijk met de voorbereidingen om te komen tot een Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek gestart wordt om de startdatum van 1 januari 2018 te halen. Tegelijkertijd betreurt DNA het dat er een besluit gevraagd wordt zonder dat er een onderliggend bedrijfsplan Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek voorligt, dat de gemeenteraad inzicht geeft in de inrichting en werkwijze ervan. Het bedrijfsplan is echter niet eerder dan medio september 2017 gereed.

De voorgestelde besluitvorming ziet er tevens op dat op dat moment elk van de vier deelnemende gemeenten het recht heeft om zich op basis van zwaarwegende redenen vóór 1 januari 2018 terug te trekken uit het in oprichting zijnde Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek.

DNA vindt het daarom wenselijk de gemeenteraad in positie te brengen om de kaderstellende rol ten aanzien van het Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek met kracht te laten invullen door een zienswijze te geven op of richtinggevende uitspraken te doen over het concept bedrijfsplan Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek.

Daarom diende DNA een motie in waarin het college van burgemeester en wethouders wordt opgeroepen om het concept van het bedrijfsplan – vóórdat de definitieve vaststelling ervan door het college plaats vindt – aan de gemeenteraad voor te leggen of te presenteren zodat de gemeenteraad een zienswijze of kaders kan aangeven.

De motie werd door alle partijen – behalve OPA – aangenomen.

Cookieinstellingen