Ariëlle de Kleine Zeemeermin – dans- en theatervoorstelling Artamuse

Foto: Artamuse

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli voeren leerlingen van Artamuse in Geleen de dans- en theatervoorstelling Ariëlle de Kleine Zeemeermin op.

Tijdens het Introducébal van Tritons jongste dochter Ariëlle, gebeurt er iets verschrikkelijks. Haar plek blijft leeg. Waar is zijn dochter?

Ariëlle de kleine zeemeermin is verliefd geworden op een mens, de Prins. Triton is in alle staten, hoe kan een Dochter van de Zee zich verbinden met wezens die iedereen en alles in zijn Waterkoninkrijk als een lekker hapje zien? Ariëlle ziet maar één oplossing, in de diepste diepte van de grote oceaan gaat ze op zoek naar Ursula de Zeeheks.
Hoe zij daarvan terug keert en wat ze onderweg allemaal beleeft, kunnen jullie zien, voelen en horen tijdens de dansvoorstelling Ariëlle de Kleine Zeermin.

Het is de eerst keer dat er niet alleen gedanst wordt maar ook theater wordt gespeeld. “Elke leerling heeft een rol in de voorstelling, naast de dansvaardigheid spreken we ook de dramakwaliteiten van de kinderen aan”, aldus dansdocent en regisseur Angélique Coenen. Een verteller praat de voorstelling aan elkaar, in dit geval Triton gespeeld door Celeste Claessens.

Na de ouverture, waarin de hele groep dansers en spelers zich presenteert, volgen een aantal dansen waaronder de ‘Matrozendans’ (4-6 jaar), de ‘Al die kommer en kwel dans’ (9-11 jaar), ‘Kus haar dan’ (6-11 jaar), de ‘Spiegeldans’ (11 jaar) en de ‘Hofdans’ (8-11 jaar). Alle leerlingen van Artamuse laten zich van hun diepste en meest kolkende kant zien!

Speeldata

Vrijdag 7 juli, 19:00 – 20:00 uur, concertzaal van Artamuse Geleen
Zaterdag 8 juli, 14:00 – 15:00 uur, concertzaal van Artamuse Geleen
Zo’n 35 leerlingen van de balletafdeling brengen het verhaal tot leven via dans, beweging en theaterspel. Celeste Claessens praat als Triton de voorstelling aan elkaar.

Kaarten en informatie

Entreekaarten kosten 3 euro per persoon en zijn te krijgen bij Artamuse, locatie Geleen. Meer informatie over de dansafdeling is te vinden op www.artamuse.nl Voor vragen belt u 0464230100.

Cookieinstellingen