Even geen gratis Wifi in centra van Sittard en Geleen

... bij de start van de WiFi-pilot, twee jaar geleden
... bij de start van de WiFi-pilot, twee jaar geleden
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Bezoekers van de stadscentra van Sittard en Geleen kunnen voorlopig even geen gebruik maken van de gratis WiFi-voorziening.

Een inwoner van Sittard die in het centrum van de stad woont werd er door een logé op attent gemaakt dat er geen WiFi-signaal was en informeerde bij de gemeente wat daar de oorzaak van was.

Twee jaar geleden startte het centrummanagement van Sittard en Geleen met de pilot om gratis WiFi aan te bieden aan bezoekers van hun stadscentra. Dat gebeurde met behulp van een gemeentelijke subsidie voor een periode van twee jaar.

Die periode is nu voorbij en het contract met Ziggo is afgelopen. Er is de laatste twee jaar zowel qua techniek als kosten het een en ander veranderd: een hogere snelheid en bandbreedte tegen lagere kosten. Het Centrummanagement zoekt momenteel uit met welke provider men voor de komende jaren het beste een overeenkomst kan sluiten om de gratis WiFi-voorziening voor het winkelend publiek terug te brengen in de stadscentra en hoopt de verbinding binnen nu en enkele maanden weer in de lucht te hebben.

Cookieinstellingen