Beveiligers verdacht van zware mishandeling

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het Openbaar Ministerie onderzoekt in hoeverre het optreden van twee beveiligers van het Zuyderland ziekenhuis een rol heeft gespeeld bij het overlijden van een 37-jarige man uit Heerlen.

Dat meldt De Limburger. Een week geleden bejegenden de beveiligers ’s nachts een verwarde man in de centrale hal van het ziekenhuis. Ze wilden weten waarom hij zich er op dat uur ophield. Toen de man daarop agressief reageerde hielden de bewakers hem in bedwang totdat de politie arriveerde. Toen die arriveerde bleek de man, een 37-jarige Heerlenaar, onwel te zijn geworden. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis en is daar vrijdagnacht overleden.

De politie onderzoekt of het overlijden van de man verband houdt met door de beveiligers toegepast geweld. Maandag vindt sectie op het lichaam plaats. Beide beveiligers zijn gehoord, maar zitten niet in hechtenis. Daarvoor is volgens het OM geen aanleiding. Het OM onderzoekt of er sprake was van opzet bij het toebrengen van letsel, en of dat letsel een gevolg was van het handelen van de verdachten.

Cookieinstellingen