Inloggen met DigiD-app kan nu bij alle organisaties

Foto: Mijn DigiD

Het is nu mogelijk om de DigiD-app te gebruiken om in te loggen bij alle organisaties die DigiD gebruiken.

DigiD staat voor uw digitale identiteit, waarmee u kunt inloggen op websites van de overheid en bijvoorbeeld de zorg. Zo weten organisaties wie u bent.

De app kon tot voor kort alleen worden gebruikt om in te loggen bij de Belastingdienst Toeslagen, DUO, Studentenreisproduct, Studielink, MijnOverheid, mijn.digid.nl en DigiD Machtigen. Vanaf nu kan er met de app ook worden ingelogd bij de andere organisaties, die om uw DigiD vragen, zoals bijvoorbeeld uw zorgkostenverzekeraar.

Om met behulp van de app in te kunnen loggen moet u eerst de gratis app installeren op uw mobiele telefoon. Verder dient u eerst op de oude manier in te loggen bij mijn.digid.nl. Daar kiest u bij Inlogmethoden voor activeren DigiD-app. Er verschijnt dan een QR-code die met de app moet worden gescand. Daarna wordt gevraagd om een pincode op te geven.

Vanaf het moment dat de app is geactiveerd logt u met behulp van de app op de website van bijvoorbeeld uw zorgkostenverzekeraar in door op uw laptop of pc uw gebruikersnaam in te geven, vervolgens met de app de weergegeven QR-code te scannen en in de app de gekozen pincode in te voeren.

In de toekomst krijgt de DigiD-app nog een extra beveiligingsmogelijkheid door het scannen van de NFC-chip op identiteitsdocumenten.

Cookieinstellingen