Stadspartij laat lijsttrekker kiezen door bevolking Sittard-Geleen

De kandidaat-lijsttrekkers van de Stadspartij
De kandidaat-lijsttrekkers van de Stadspartij
Foto: Stadspartij Sittard-Geleen-Born

De Stadspartij Sittard-Geleen-Born heeft dit jaar een primeur en betrekt de inwoners van de gemeente al vroeg bij de gemeenteraadsverkiezingen die in maart 2018 worden gehouden.

Waar partijen normaliter de lijsttrekker voor de komende verkiezingen door hun leden laten kiezen zet de Stadspartij dit jaar een opmerkelijke stap: ze vraagt aan de inwoners van de gemeente een stem uit te brengen op een van haar vijf kandidaten voor het lijsttrekkerschap.

Deze vijf kandidaten zijn – zie foto boven van links naar rechts – architect Bas Hoedemaekers (“tijd voor millenials”),  de huidige fractieleider van de Stadspartij in de gemeenteraad Ton Raven (“orde op zaken stellen”), onderwijzeres Nancy Kaufmann (“meer vrouwen in de raad”), ondernemer Sergio Klein (“MKB méér ruimte”) en kraanmachinist Han van Mourik (“meer culturele binding”).

Om aandacht te vragen voor deze verkiezingen trekt de Stadspartij de komende maanden de wijken, dorpen en kernen van de gemeente in voor actiedagen met spreekuur. Daarop stellen de kandidaat-lijsttrekkers zich voor en zetten ze met korte toespraken de politieke actiepunten van de Stadspartij uiteen. Vervolgens is het tijd voor vragen en discussie.

Tijdens deze actiedagen worden de besturen van alle verenigingen van de betreffende wijk of kern uitgenodigd om tijdens het te houden spreekuur hun wensen kenbaar te maken voor de raadsperiode 2018-2022. De Stadspartij zal deze wensen voor zover mogelijk opnemen in haar verkiezingsprogramma.

Aanstaande zaterdag 19 augustus 2017 wordt de eerste actiedag gehouden met een bezoek aan de dorpen Einighausen en Guttecoven. In beide kernen zal een team van de Stadspartij huis-aan-huis een folder bezorgen met voorstelling van de kandidaat-lijsttrekkers. Aansluitend zal per kern een spreekuur (Einighausen: 10:00 uur in café Buurman; Guttecoven: 12:00 uur in café Wetzels) worden gehouden. Limbricht is een week later aan de beurt.

Met de code op de huis-aan-huis bezorgde folder kan men dan op de website van de Stadspartij de voorkeur voor een kandidaat kenbaar maken. De kiezers in de betreffende wijk, dorp of kern hebben tot en met de laatste woensdag van de maand de gelegenheid om een stem uit te brengen. Voor Einighausen, Guttecoven en Limbricht is dat woensdag 30 augustus.

Cookieinstellingen