Jaarlijks Koningsvogelschieten bij Sjtadssjötterie Sint Rosa Zitterd

De schutterij tijdens de jaarlijkse Sint Rosaprocessie.
De schutterij tijdens de jaarlijkse Sint Rosaprocessie.
Foto: SGN

Aanstaande zondag 17 september organiseert de Sjtadssjötterie Sint Rosa Zitterd haar jaarlijkse Koningsvogelschieten in de Ursulinentuin aan de voet van de Domincanenwal in Sittard.

De winnaar van deze wedstrijd wordt koning der Sjtadssjötterie Sint Rosa 2017. Het Koningsvogelschieten is voor iedere schutterij een jaarlijks hoogtepunt.

Voordat de schietwedstrijden beginnen wordt om 12:00 uur eerst het vernieuwde clublokaal van de schutterij heropend door burgemeester Sjraar Cox en ingezegend door de eerwaarde heer Deken Van Rens.

Aansluitend lossen beiden de openingsschoten en vervolgens kan de strijd om de fel begeerde koningstitel losbarsten. Nadat de nieuwe koning bekend is mag het publiek meedoen aan de strijd om de titel van Burgerkoning 2017. Voorwaarde voor deelname is dat men 18 jaar of ouder moet zijn. Bij aanmelden wordt naar een legitimatiebewijs gevraagd.

Wie wordt Sittard’s jeugdschutterskoning?

Nieuw dit jaar is een schietwedstrijd voor kinderen vanaf groep 8 van de basisschool. Zij schieten met de windbuks en gaan de strijd aan om de titel Jeugdschutterskoning(in) van Sittard. Aanmelden kan tussen 11:00 en 12:00 uur bij het schutterslokaal in de Ursulinentuin.

Sjtadssjötterie Sint Rosa Zitterd begint deze feestelijke dag traditiegetrouw om 09:30 uur met een feestelijke schuttersmis in de Sint Michielskerk aan de Markt. Samen met de Hofzengesj uit Overhoven wordt een typisch Limburgse schuttersmis gevierd.

De schutterij nodigt graag iedereen uit om óók daarbij aanwezig te zijn.

Cookieinstellingen