Stop Afvaldumpen! – bijeenkomst in Forum, Sittard

Veel voorkomend probleem: 'bijplaatsing' van afval.
Foto: Arvid Bux

Hoe lossen we het probleem van afvaldumpingen samen op? Inwoners van Sittard-Geleen worden uitgedaagd om hun ideeën hierover met de gemeente te delen.

Op woensdag 25 oktober staat ‘Stop Afvaldumpen’ daarom centraal tijdens een inspirerende bijeenkomst in het Forum in Sittard.

Net als veel steden in Nederland heeft ook Sittard-Geleen te maken met afvaldumpingen, met name bij de hoogbouw. “Inwoners storen zich terecht aan alle rotzooi. Het is een bron van ergernis voor mensen die hun afval wel netjes naar de juiste plekken brengen. We zoeken naar een oplossing, maar die hebben we nog altijd niet gevonden,” legt wethouder Leon Geilen (leefomgeving) de problematiek uit. “Samen met inwoners hopen we tot nieuwe en effectieve oplossingsrichtingen te komen.”

Om de nodige inspiratie op te doen, wordt de afvalproblematiek tijdens het avondvullende programma eerst van verschillende kanten bekeken. Zo vertellen inwoners over hun ergernissen, net als de medewerkers die de rotzooi dagelijks moeten opruimen. Gedrag speelt vaak een sleutelrol in het maatschappelijke probleem rondom afval. Daarom neemt Bureau D&B, expert op het gebied van afval en gedrag, de aanwezigen mee in de fascinerende wereld van het menselijke gedrag. Winnaar van de Afval Innovatie Challenge op het NRVD Jaarcongres, Liard Kranen, brengt zijn winnende betoog over de beste aanpak en oplossingen bij afvaldumpingen. Daarna zijn de inwoners aan zet om hun ideeën en wensen te bespreken met de gemeente

Alle aanwezigen kunnen na afloop rekenen op een toepasselijk kleinigheidje.

Stop Afvaldumpen!
Woensdag 25 oktober van 19:00-22:00 uur
Forum, Engelenkampstraat 68, Sittard
In parkeergarage De Wieër (tegenover Forum) kan vanaf 19:00 uur gratis geparkeerd worden.

Reacties