Gratis Kerkconcert Zonnebloem regio Sittard-Geleen

Foto: SGN

Op zondag 5 november 2017 wordt alweer voor de twaalfde keer het kerkconcert georganiseerd in de Christus Koning Kerk in Sittard.

Het concert staat garant voor een gezellige zondagmiddag die voor alle belangstellenden gratis toegankelijk is.

In dit concert wisselen populaire, klassieke en moderne muziek zich af en soms worden ze gecombineerd.

Deze keer is er een bijzondere combinatie van twee jongerenkoren; Galou uit Gulpen en Per Cantara uit Schinnen, onder leiding van één dirigent.

Vanaf 13:30 uur is iedereen van harte welkom in de Christus Koningkerk aan de Leyenbroekerweg in Sittard. Het concert begint om 14:00 uur.

Jongerenkoor Galou uit Gulpen mag zich ‘Nationaal Kampioen Jongerenkoor 2009’ noemen. Galou “is altijd wel in voor iets bijzonders”. Wie éénmaal een concert van Galou heeft meegemaakt zal dat unieke samenspel van een genietende vriendenclub meteen herkennen. Galou wil zich graag onderscheiden in de koorwereld en wil verder kijken dan de ‘standaard’ in deze muziekwereld. Hierbij wordt gemikt op een unieke sound, dingen doen die andere koren niet doen, iets eigens hebben, waarin het geluid van de verschillende leeftijdsgroepen goed te horen is.

Het koor is opgebouwd uit vijf zangstemmen: sopraan, mezzosopraan, alt, tenor en bas. Deze worden aangevuld door tal van instrumenten: drums, keyboard, trompet, en fluit. Galou heeft een eigen ‘sound’ voortkomend uit de kwaliteiten van het koor, de band en de dirigent.

Per Cantare Schinnen is een groep enthousiaste zangers die ontzettend veel plezier beleeft in het maken van muziek. Het repertoire varieert van lichte klassieke muziek tot aan populaire popmuziek. Denk daarbij aan nummers van Avici, Armin van Buuren, Bon Jovi tot en met bijvoorbeeld Ave Verum, Sanctus. Voor elke gelegenheid heeft Per Cantare een passend repertoire. Het koor wordt begeleid door een combo bestaande uit drums (Marcel Zautsen), toetsen (Bart Reijmers) en fluit (Nicole Hautvast).

Beide koren staan onderleiding van dirigent Marcel van Montfort en zullen zowel samen als individueel een muzikale middag verzorgen met een combinatie van klassieke en eigentijdse muziek.

De entree voor deze middag is gratis, maar een vrijwillige bijdrage om deze jaarlijkse traditie in stand te kunnen houden wordt door De Zonnebloem zeer op prijs gesteld. U bent vanaf 13:30 van harte welkom. Het concert begint om 14:00 uur en duurt tot 16:30 uur.

Reacties