LKZH biedt 209 minuten live vastelaovesmuziekgeweld: durft u het aan?

Foto: Nuchter Vertroch

Vorig jaar won Zaate Sjötterie Nuchter Vertroch uit Grevenbicht (Beeg) het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes (LKZH) in Heijthuijsen.

Behalve dat deze jonge zaate hermenie daarmee eeuwige roem verwierf nam zij ook de verplichting op zich om het volgende LKZH te organiseren.

Aanstaande zaterdag is het zover. Maar liefst 19 zaate hermeniekes uit het Limburgse tussen Maasbree en Heerlen geven dan in de grote feesttent aan de Steenweg in Grevenbicht acte de présence en zullen alles uit de kast halen om de titel Limburgs Kampioen Zaate Hermeniekes in de wacht te slepen. Naast een tweede en een derde prijs zijn er verder een publieksprijs en een prijs voor de zaatste hermenie. Nieuw dit jaar is de Knoerhèl-Decibel-bel voor de zaate hermenie met het hoogste geluidsvolume.

De volgorde waarin onderstaande deelnemers zullen optreden wordt zaterdagavond voorafgaand aan het spektakel om 17:00 uur door middel van loting vastgesteld. De deelnemers – in willekeurige volgorde – zijn:

Na de loting volgt het Limburgs volkslied en een optreden van de organiserende vereniging van vorig jaar: Jonk Geweldj uit Heijthuijsen. Om exact 18:00 uur gaat het Limburgs kampioenschap echt van start met het optreden van de eerste kapel. Een deskundige jury onder leiding van Gouden Humor-winnaar en L1-presentator Tom Doesborg, die let op muzikaliteit, act en optreden maar vooral het Zaate-Hermeniekes-gehalte, beoordeelt de optredens die per hermenie precies 11 minuten mogen duren. De prijsuitreiking wordt rond middernacht verwacht.

Zondagprogramma eveneens de moeite waard

Op zondag 26 november wordt het feest voortgezet tijdens de Boetegewuëne Beegse Bènnezitting. Het programma varieert van Duitse top-act Die Pruusje tot Marleen Rutten en van Demi-Sec tot de Sittardse Vastelaovesband Trööt in de Gööt! De nieuwe Limburgs Kampioen speelt het winnende programma nog eens en daarbij zijn Spik & Span, Wiel Nakken en nog meer (lokale) artiesten ook nog van de partij. Geen reden tot verveling dus! De tent, waar de mogelijkheid is tot het ontbijten met spek en ei, gaat zondag om 10:00 uur open. Het programma is om 19:00 uur afgelopen (maar dan hoef je nog niet naar huis).

LKZH
De feesttent aan de Steenweg in Grevenbicht.
Cookieinstellingen