Participatiebedrijf 1 januari 2018 van start

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De gemeenteraden van Beek en Sittard-Geleen hebben ingestemd met de plannen voor de vorming van het Participatiebedrijf.

Dit betekent dat het Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek op 1 januari 2018 van start gaat. In dit bedrijf worden Vixia en de sociale diensten van Beek en Sittard-Geleen samengevoegd om samen de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en de Participatiewet uit te voeren. Dat gebeurt stapsgewijs.

Waarom een Participatiebedrijf

Door de kwaliteiten van de organisaties bij elkaar te brengen ontstaat een sterk bedrijf met een nieuwe aanpak voor werk en uitkeringen. Het Participatiebedrijf hanteert een totaalaanpak om zoveel mogelijk mensen te laten meedoen in de maatschappij en naar (betaald) werk te begeleiden.

In fases

Op 1 januari 2018 start het Participatiebedrijf met het samenvoegen van de onderdelen werk en inkomen van de sociale diensten van Beek en Sittard-Geleen. Vixia is dan nog een zelfstandige organisatie, maar gaat wel al intensief samenwerken met het Participatiebedrijf alsof het één organisatie is. In de loop van 2018 nemen we afscheid van de werktitel Participatiebedrijf en de naam Vixia. Dan komt er een nieuwe naam en een nieuwe huisstijl. Als laatste stap wordt, na de ombouw en het overgaan, het bedrijf Vixia opgeheven.

Ontwikkeling Vixia

Vixia blijft nog even een zelfstandige organisatie, maar start ook vanaf 1 januari 2018 met de ontwikkeling naar het Participatiebedrijf. Dit traject heeft meer tijd nodig. Vixia moet omgebouwd worden van een productiebedrijf naar een arbeidsbemiddelingsbedrijf. Dat betekent dat niet alle (productie)afdelingen mee over gaan. Bepaalde afdelingen die niet meer passen in de nieuwe strategie, worden overgedragen of afgebouwd. Daarbij is het belangrijk om medewerkers van Vixia de juiste begeleiding te geven en zoveel mogelijk veiligheid en zekerheid te bieden. Voor de SW-medewerkers geldt in ieder geval een werkgarantie. Verder moeten we goede afspraken maken met de opdrachtgevers van Vixia. Ook vanuit het Participatiebedrijf zullen we de samenwerking met hen op een goede manier voortzetten en investeren in de ontwikkeling van mensen en passende werkplekken.

Cookieinstellingen