Sneeuw kan ook maandag voor problemen zorgen

Sneeuw: goed voor mooie plaatjes, maar lastig op de weg
Sneeuw: goed voor mooie plaatjes, maar lastig op de weg
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De sneeuwval heeft in het zuiden van de provincie voor mooie plaatjes gezorgd. Tot veel overlast in de vorm van ongelukken heeft de sneeuwval hier gelukkig niet geleid.

Dat was meer naar het noorden en westen van het land wel het geval. De Verkeersinformatiedienst (VID) telde tussen vanochtend 10:00 uur en vanmiddag 15:00 uur 150 aanrijdingen op de snelwegen, maar het waren er meer. De hulpdiensten hadden het er erg druk mee.

Hier is de sneeuw alweer langzaam aan het verdwijnen, maar het KNMI waarschuwt dat ook maandag nog problemen op de weg kunnen ontstaan door sneeuwval. Volgens het weerinstituut kan het op maandagmiddag en -avond op veel plaatsen glad worden door (natte) sneeuw.

Weerplaza houdt rekening met misschien nog wel een heftigere sneeuwdag dan zondag, waarvoor het KNMI code oranje heeft afgegeven. Weerplaza rept alvast van een mogelijk “sneeuwinfarct” omdat vooral de Randstad een flinke laag sneeuw krijgt te verwerken in de avondspits. “Met dergelijke hoeveelheden tijdens de avondspits heb je geen hogere wiskunde nodig om uit te vogelen dat het dan mis gaat. Recordfiles en vertragingen lijken onvermijdelijk”, aldus Weerplaza.

Cookieinstellingen