CDA kaart dreigend tekort aan ontmoetingsruimte in Obbicht aan

Kerk Obbicht
Kerk Obbicht
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het CDA Sittard-Geleen vraagt in een brief aan het College van B&W aandacht voor het dreigende tekort aan ontmoetingsruimte voor het Obbichtse verenigingsleven.

Het 2300 inwoners tellende dorp aan de Maas heeft van oudsher een rijk verenigingsleven. Denk aan Harmonie Concordia, schutterij Sint Willibrordus, voetbalclub RKVV Obbicht en KBO Obbicht. Daarnaast zijn er nog diverse andere verenigingen en initiatieven die anno 2017 een goed voorbeeld zijn van wijkgericht werken. Zo is er in Obbicht sinds geruime tijd het eten en aanverwante activiteiten voor en met senioren en mensen die behoefte hebben aan ontmoeting.

Volgens het CDA staan veel van deze goede initiatieven onder grote druk als gevolg van het gebrek aan voldoende ontmoetings- en accommodatieruimte. Obbicht heeft nog maar 2 horecagelegenheden/accommodaties voor ontmoeting: Harmoniezaal Concordia en café De Koosjtal. De Koosjtal staat te koop en het is nog onduidelijk of het café in de naaste toekomst er nog zal zijn. De harmoniezaal wordt intensief gebruikt door de harmonie en biedt weinig ruimte aan andere verenigingen.

Omwille van de leefbaarheid van Obbicht is dan ook dringend behoefte aan uitbreiding van ontmoetingsruimte. Volgens de werkgroep Kleine Kernen van het CDA kunnen de parochiekerk en het parochiehuis daar in de toekomst wellicht in voorzien. Wanneer de kerk niet enkel nog wordt gebruikt voor erediensten, maar ook als ontmoetingsruimte voor jong en oud en alle verenigingen kan dienen, is iedereen daarbij gebaat.

De CDA-raadsleden Jos Schlössels en Thei Salden hebben naar aanleiding van het dreigende tekort aan voldoende accommodatie vragen gesteld aan het College van B&W.

Cookieinstellingen