JOVD Limburg: Maastricht discrimineert studenten

Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed [CC BY-SA 3.0]

De jongerenafdeling van de VVD in Limburg is fel gekant tegen het besluit van het Maastrichtse college om het aantal straten waarvoor een studentenstop geldt uit te breiden naar 87.

De gemeente wil daarmee het aantal studenten in deze straten binnen de perken houden. De JOVD Limburg, de jongerenorganisatie van de VVD in Limburg, vindt dat de Gemeente Maastricht studenten hiermee discrimineert op basis van hun dagelijkse bezigheid.

Het huidige beleid van de Gemeente Maastricht is volgens de JOVD Limburg een straf op persoonlijke ontwikkeling. Studerende mensen zijn bezig met zichzelf te ontwikkelen waardoor zij meer kunnen bijdragen aan de maatschappij. Waarom dit bestraft moet worden begrijpen de jonge liberalen niet.

De JOVD Limburg is ervan overtuigd dat inmenging van de gemeente voor nog duurdere woningen zal zorgen voor studenten. Een groep die veelal een laag inkomen heeft en waar een hoge woonlast door een overheid gestimuleerd zeer onwenselijk is. Voorzitter Guiseppe Noteborn “Overlast! ze bedoelen natuurlijk dat de handhaving bij de gemeente niet op orde is.” De Limburgse VVD-jongeren vinden dat studenten net als alle andere inwoners de zelfde rechten en plichten hebben. Wanneer overlast is van een burger in Maastricht dan moet gehandhaafd worden of dat nou een student is of niet. Guiseppe Noteborn “Ik roep de gemeenteraad van Maastricht op om het woningbeleid te herzien en niemand buiten te sluiten.”

Cookieinstellingen