Storm blies gevelplaten van flatgebouw in Sittard

De storm heeft vandaag drie stalen platen aan de noordwestzijde van de bovenste verdieping van de derde flat op de Eisenhowerstraat in Sittard losgerukt en van de gevel geblazen.

Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Wel is een auto total loss geraakt toen deze werd geraakt door een van de platen. De brandweer heeft rond 11:30 uur het gebouw afgesloten.

Dat betekent dat er niemand de flat meer mocht verlaten of naar binnen mocht, omdat er gevaar bestond voor afvallende gevelplaten. De bewoners die hun woning niet in konden werden opgevangen in het nabijgelegen buurtcentrum Limbrichterveld.

De afgewaaide gevelplaten waren hoekplaten van 4×3 meter op de tiende, elfde en twaalfde verdieping. De plaat op de negende verdieping is provisorisch vastgezet. Uit inspectie is gebleken dat de overige gevelplaten stabiel hangen. De omgeving aan de noordwestzijde van het flatgebouw en de parkeerplaats bij de flat werden volledig afgesloten. De wijk Hoogveld was daardoor alleen via de Hasseltsebaan toegankelijk.

Nu de storm is gaan liggen heeft de brandweer de toegang tot de het flatgebouw en de omgeving weer vrijgegeven. Herstel van de gevelplaat op de negende verdieping vindt op zijn vroegst vrijdag plaats.

Cookieinstellingen