Plaatsing van Kunstwerken Eenheid in Verscheidenheid op drie rotondes

Foto: Eleni Kamma

Op de volgende drie rotondes op de belangrijkste invalswegen van de stad worden komende week de kunstwerken Eenheid in Verscheidenheid geplaatst.

Daarom wordt op 31 januari en op 1 en 2 februari gewerkt aan een drietal rotondes

  • Rotonde De Wissel, Elisabeth van Barstraat-Rijksweg Noord op woensdag 31 januari tussen 09:30 uur en 15:30 uur
  • Rotonde Westelijke Randweg-Kerenshofweg op donderdag 1 februari tussen 09:30 uur en 15:30 uur
  • Rotonde Verloren van Themaatweg-Aldenhofweg op vrijdag 2 februari tussen 09:30 uur en 14:45 uur

Met de plaatsing van een drietal opvallende kunstwerken wordt de kwaliteit en representativiteit van de belangrijkste invalswegen van de stad verbeterd. De Eenheid staat voor de verbondenheid in en met de stad. Elk kunstwerk bestaat uit drie zuilen van 12 meter hoog met daaraan bevestigd gekleurde kunststofvezels.

Voor het plaatsen van deze zuilen moeten de rotondes tijdelijk afgesloten worden. De aankondigingsborden voor de werkzaamheden zijn al geplaatst. Het verkeer op de rotonde Westelijke Randweg-Kerenshofweg wordt tussen 09:30 uur tot maximaal 15:30 uur, drie keer maximaal een half uur omgeleid. In een half uur wordt telkens één zuil geplaatst. Dat gebeurt drie keer. In verband met gevaar voor het verkeer kan dat uitsluitend gebeuren als de rotonde verkeersvrij is. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer tijdens deze drie plaatsingen een half uur om te leiden. Tussen de drie periodes van een half uur plaatsingstijd van de zuilen is er gewoon verkeer mogelijk.

Voor vragen kunt u contact opnemen op met de gemeentelijk projectleider Jan Miltenburg via telefoonnummer 14 046 of via [email protected].

Reacties