Drukbezochte reünie Trevianum-Serviam-Kleesj

Jubileumboek voor burgemeester Cox
Jubileumboek voor burgemeester Cox
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zaterdag werd ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Trevianum Scholengroep in Sittard een grote reünie gehouden.

In 1998 gingen Bisschoppelijk College St.-Jozef en Serviam Lyceum onder de naam Trevianum Scholengroep samen verder als één grote scholengemeenschap.

De dag begon met een korte bijeenkomst voor huidige en oud-schoolbestuurders en het college van B&W waarin voorzitter algemene directie Ad L’Herminez kort stilstond bij de historie van Trevianum Scholengroep. Hij reikte vervolgens het eerste exemplaar van het jubileum- annex reünieboek uit aan burgemeester Sjraar Cox.

Aansluitend begon de grote reünie, waarvoor zich ruim 4.000 oud-leerlingen en (oud-)docenten hadden aangemeld. Het middagprogramma vond plaats verdeeld over 46 lokalen, 18 voor oude-Collegeleerlingen, 18 voor oud-Serviamleerlingen en 10 voor oud Trevianumleerlingen. De oudste jaargangen waren gereserveerd voor reünisten die in de periode 1920-1964 het Bisschoppelijk College of het Serviam hebben doorlopen. De dag werd afgesloten met een goedbezochte feestavond.

De huidige leerlingen van de groepen 1 tot en met 3 van havo, atheneum en gymnasium – dat zijn er zo’n 1400, kregen in het kader van het 20-jarig bestaan van Trevianum Scholengroep vrijdag een presentatie te zien waarop de historie van hun school op een aansprekende manier uit de doeken werd gedaan. Daarna trokken de leerlingen groepsgewijs de binnenstad in om al die plekken waar in het verleden onderwijs plaatsvond te bezoeken. Een leerzame dag waarop duidelijk werd dat Sittard al eeuwenlang een rol speelt als onderwijsstad en dat ze op een school zitten met een zeer rijke en boeiende historie.

Cookieinstellingen